ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Aιγιάλεια: Άψογα λειτούργησε η Λαϊκή Αγορά του Δήμου

Με τρόπο υποδειγματικό λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 28/3/2020, η λαϊκή αγορά στο Αίγιο, επί της οδού Νικολάου Σουλιώτη, με τη συμμετοχή συνολικά 21 παραγωγών-πωλητών και σύμφωνα με την ΚΥΑ που αφορά στις ρυθμίσεις λειτουργίας λαϊκών αγορών μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, τόσο κλιμάκιο του Δήμου Αιγιαλείας όσο και ο Δημοτικός Αστυνόμος και αστυνομικοί του Α.Τ. Αιγίου, πραγματοποιούσαν διαρκώς ελέγχους για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων (5 μέτρα) και για την απόσταση των καταναλωτών από τους πάγκους (2 μέτρα). Παράλληλα έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου από πλανόδιους μη έχοντες άδεια και δικαίωμα συμμετοχής. Εξάλλου, ακούγονταν συνεχώς μηνύματα από μεγάφωνα του Δήμου και προφορικά, ως υπενθύμιση στους δημότες για να τηρούν τη νομοθεσία.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, είναι χαρακτηριστικό πως δεν σημειώθηκε καμία παράβαση, ενώ από παραγωγούς-πωλητές και καταναλωτές αξιοποιήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά). Αυτό δείχνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των δημοτών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιλαμβάνονται τη σημασία της τήρησης όλων των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί, ώστε να «φρενάρει» η διάδοση του επικίνδυνου κορωνοϊού.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλειο Ροδόπουλο, συνεχάρη το Πρόεδρο παραγωγών της λαϊκής αγοράς κ. Μαντζουράνη Θεόδωρο καθώς επίσης και τους υπεύθυνους υπαλλήλους του Δήμου.
Τονίζεται πως στη λαϊκή αγορά θα διατίθενται, μέχρι νεωτέρας, μόνο είδη της διατροφικής αλυσίδας και όχι βιομηχανικά προϊόντα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ανακοίνωσης αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας εξέδωσαν δυο κομματικά στελέχη εξηγώντας εκτενώς του λόγους της κίνησης τους αυτής. Πρόκειται για τους Περικλή ( Άλκης ) Φλωρόπ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά επισκέπτεται αύριο και μεθαύριο, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εργαζόμενους.   Τ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ακόμη και αύριο, Πέμπτη, ενδέχεται να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου που ετοιμάζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, δήλωσε επικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ανακοίνωσης αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας εξέδωσαν δυο κομματικά στελέχη εξηγώντας εκτενώς του λόγους της κίνησης τους αυτής. Πρόκειται για τους Περικλή ( Άλκης ) Φλωρόπουλο, Πρώην Συντονισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φόβο και ανησυχία προκαλεί η μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου, προέδρου του ΝΑΟΚ και του ελαιουργικού σν/σμού της Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Αντώνη Σοφιανού..   Ο κ. Σοφιανός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει, μια νέα ενεργειακή εποχή ξημερώνει για τη Δυτική Ελλάδα. Το επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης της ΔΕΣΦΑ, που προβλέπει την κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης προς την Πάτ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search