ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τηλεδιάσκεψη Φαρμάκη με παραγωγικούς φορείς

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων την επομένη μέρα από την υγειονομική κρίση, προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που βρίσκεται σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, όπως επίσης με τους παραγωγικούς φορείς της Βιομηχανίας.

Σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις που είχε σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαϊμη, συζητήθηκαν, με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην επιχειρηματικότητα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αποκατάσταση του κλίματος στην αγορά. Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για διεκδίκηση, από κοινού με τα Επιμελητήρια, για την υιοθέτηση μέτρων διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας.

«Προτεραιότητά μας παραμένει η στήριξη των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση διερευνούμε τις δυνατότητες να κατευθυνθούν οι περισσότεροι δυνατοί πόροι των προγραμμάτων μας σε δράσεις που θα ενισχύσουν τον κόσμο της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας, με στόχο μια γρήγορη και αποτελεσματική επαναφορά στην κανονικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.

Από την πλευρά τους, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων και των Συνδέσμων κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα περιφερειακού χαρακτήρα από τις υπηρεσίες και το σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, του ΣΕΒΠ&ΔΕ Κλεομένης Μπάρλος και του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search