ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΔΕ: Απολογισμός χειμερινής περιόδου και προετοιμασία για τη θερινή περίοδο

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2019-2020, ενώ αναλύθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, όπως επίσης οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα περιόδου 2020.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία επενδύουμε στην υπευθυνότητα των ανθρώπων. Χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ένωση δυνάμεων και την προσήλωση στους κανόνες» ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. 

Μπονάνος και πρόσθεσε: «Αποδείξαμε τη χειμερινή περίοδο που διανύσαμε ότι η Πολιτική Προστασία είναι ικανή να ανταποκριθεί σε όλες τις δύσκολες απαιτήσεις με σκοπό την προστασία της ζωής και τη διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών. Το ίδιο θα πράξουμε και στη νέα αντιπυρική περίοδο, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή μας με τον πολλαπλό ρόλο που επιτάσσουν οι καιροί. Δοκιμαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες αλλά το πολιτικό προσωπικό, οι ένστολοι, οι εθελοντές είμαστε απόλυτα συντονισμένοι στηνεκπλήρωση της αποστολής μας, που έχει χαρακτηριστικά της κοινής ανθρώπινης συνισταμένης».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Στυλιανός Καλαϊτζίδης (Ταξίαρχος, Διοικητής ΚΕΤΧ), Γεώργιος Μιχαλόπουλος (Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας), Αντώνιος Ευαγγελάτος (Ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και Διοικητής τμήματος Ασφαλείας), Ανδρέας Στεμπίλης (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας ), Αθανάσιος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων), Δημήτρης Κατσαρός (Προϊστάμενος Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης), Κωνσταντίνος Καρζής (Εκπρόσωπος Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας ), οι Εκπρόσωποι Περιφερειακού Συμβουλίου για ΣΟΠΠ ΠΕ Αχαΐας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης) και Δημήτριος Δριβίλας (Περιφερειακός Σύμβουλος), Μαρία Σωτηροπούλου (Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Αποκ/νης Διοίκησης),τα στελέχη της Περιφέρειας, Νικόλαος Γυφτάκης (Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ), Σοφία Συμεωνίδου (Προϊσταμένη Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας ), Ιωάννης Μπάφας (Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αχαΐας), Αριστοτέλης Κορκός (Προϊστάμενος Δ/νσης τεχνικών έργων Π.Ε. Αχαΐας), καθώς επίσης εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Αλμυρό Μαγνησίας βρέθηκε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να δει τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή ο Ιανός.Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και αυτό το φθινόπωρο, η αλλαγή ώρας για το 2020 θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 25 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη περνάμε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πορεία μαθητών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Οι μαθητές ξεκίνησαν από την πλατεία Γεωργίου , και κατευθύνθηκαν προς την Μαιζώνος όπου μίλησαν με τον Δήμα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με παρεμβάσεις του προς τον Υπουργό Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής ζητάει τη στήριξη των παραγωγών . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία της 30χρονης Miglena Stovanova Μοσχονά, της γυναίκας που έχασε τη ζωή της το βράδυ του Σαββάτου πέφτοντας με το Ι.Χ. της από γκρεμό στο Κομπηγάδι Αχαΐας.Η κηδεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αίτηση με στόχο την ένταξή τους στη δράση που αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης) θα μπορ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το απόγευμα της Κυριακής ο λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επόμενες ημέρε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search