ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΔΕ: Απολογισμός χειμερινής περιόδου και προετοιμασία για τη θερινή περίοδο

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2019-2020, ενώ αναλύθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, όπως επίσης οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα περιόδου 2020.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία επενδύουμε στην υπευθυνότητα των ανθρώπων. Χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ένωση δυνάμεων και την προσήλωση στους κανόνες» ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. 

Μπονάνος και πρόσθεσε: «Αποδείξαμε τη χειμερινή περίοδο που διανύσαμε ότι η Πολιτική Προστασία είναι ικανή να ανταποκριθεί σε όλες τις δύσκολες απαιτήσεις με σκοπό την προστασία της ζωής και τη διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών. Το ίδιο θα πράξουμε και στη νέα αντιπυρική περίοδο, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή μας με τον πολλαπλό ρόλο που επιτάσσουν οι καιροί. Δοκιμαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες αλλά το πολιτικό προσωπικό, οι ένστολοι, οι εθελοντές είμαστε απόλυτα συντονισμένοι στηνεκπλήρωση της αποστολής μας, που έχει χαρακτηριστικά της κοινής ανθρώπινης συνισταμένης».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Στυλιανός Καλαϊτζίδης (Ταξίαρχος, Διοικητής ΚΕΤΧ), Γεώργιος Μιχαλόπουλος (Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας), Αντώνιος Ευαγγελάτος (Ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και Διοικητής τμήματος Ασφαλείας), Ανδρέας Στεμπίλης (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας ), Αθανάσιος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων), Δημήτρης Κατσαρός (Προϊστάμενος Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης), Κωνσταντίνος Καρζής (Εκπρόσωπος Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας ), οι Εκπρόσωποι Περιφερειακού Συμβουλίου για ΣΟΠΠ ΠΕ Αχαΐας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης) και Δημήτριος Δριβίλας (Περιφερειακός Σύμβουλος), Μαρία Σωτηροπούλου (Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Αποκ/νης Διοίκησης),τα στελέχη της Περιφέρειας, Νικόλαος Γυφτάκης (Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ), Σοφία Συμεωνίδου (Προϊσταμένη Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας ), Ιωάννης Μπάφας (Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αχαΐας), Αριστοτέλης Κορκός (Προϊστάμενος Δ/νσης τεχνικών έργων Π.Ε. Αχαΐας), καθώς επίσης εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, μιας κι αυτό δεν κατέστη . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο άτυχος άντρας που ήταν δασοπυροσβέστης, έπαθε εγκεφαλικό και κλήθηκε ασθενοφόρο ενώ στην περιοχή υπήρχε ένας γιατρός, γενικής ιατρικής.Ο γιατρός του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Οι απειλές της Τουρκίας για νέο κύμα προσφύγων στα σύνορα του Έβρου έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ.Έτσι, αποφασίστηκε η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με εκατοντάδ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειάς μας με την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων να έχει ξεκινήσει ή να έχει δρομολογηθεί τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, μιας κι αυτό δεν κατέστη δυνατό το Πάσχα, λό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα και γέμισε με θλίψη ολόκληρη την Ναυπακτία. Ένα 9χρόνο κοριτσάκι το οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας έφυγε από την ζωή. Βαρύ το χτύπημα της μοίρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Αϊβαλή για την ύπαρξη των προμελετών και της κοστολόγησης του έργου της υπογειοποίησης του τραίνου στον αστικό ιστό της πόλης καθιστ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search