ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα: Στα σχοινιά ο Παππάς, στο κάδρο και ο Τσίπρας

Μετά το ηχητικό της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, όπου ο τέως υπουργός ακούγεται να κάνει αναφορές σε «μαγαζιά» και «κάποιους που βγάζουν πολλά λεφτά», έρχεται η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα να ταράξει τα νερά και να φέρει τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα σε ακόμα δυσκολότερη θέση.
Τι υποστηρίζει ο Χ. Καλογρίτσας για Παππά και White House

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο γνωστός και ως «κόκκινος εργολάβος», Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, ότι η σύμβαση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε συνάψει με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας CCC κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η CCC έχει προσφύγει κατά του Χρ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του... White House». Οταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά»!

Οι αποκαλύψεις αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρές πολιτικές ανακατατάξεις καθώς ο Νίκος Παππάς βρίσκεται για δεύτερη φορά στο στόχαστρο για τον ρόλο που διαδραμάτιζε κατά τη διάρκεια των τεσερράμιση χρόνων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας είχε λάβει για την Κουμουνδούρου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα διαστάσεις προμετωπίδας στον «πόλεμο κατά της διαπλοκής».
ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «σοκαριστικές» τις αποκαλύψεις της σημειώνοντας ότι «ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House.  Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί". Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις.», καταλήγει το κυβερνών κόμμα.


Α. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας να μην κρύβεται, να πάρει αποφάσεις

Στο ίδιο κλίμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος, σε σημερινή του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, σημειώνει ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο Νίκος Παππάς έχει, πλέον, δύο δρόμους. Ή να μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα, ή να αποπεμφθεί από τον τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην κρύβεται, να πάρει αποφάσεις».

Πέτσας: Περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα για τις εικονικές συμβάσεις και τα εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια

Να απαντήσει για το αν ήξερε όσα συνέβαιναν καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τις καταγγελίες του Χ. Καλογρίτσα. Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό για τα όσα γίνονταν επί διακυβέρνησής του.
ΚΙΝΑΛ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ ζητά άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι «δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλογρίτσας μετατρέπει μια αστική του διαφορά σε πολιτικό θέμα

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν» και πως «τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε . Εκείνη την εποχή η τότε αντιπολίτευση ρωτούσε «πού τα βρήκε τα λεφτά;» χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν απαιτούνταν να μπουν τα χρήματα, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία, ένα αίτημα το οποίο ωστόσο απερρίφθη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την διαδικασία και την άδεια να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών.
Οι καταγγελίες Μαρινάκη

Παράλληλα, σημειώνεται ότι πέρσι, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι ο Νίκος Παππάς το 2016 του είχε ζητήσει -μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως του είχε πει - να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την προκαταβολή για την άδεια που είχε αποκτήσει στον γνωστό διαγωνισμό.
Στο καναβάτσο ο Παππάς

Πλέον, ο Νίκος Παππάς είναι στο «καναβάτσο» ενώ ερωτήματα εγείρονται και για το αν και πόσα γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας για τη δράση του στενότερού του συνεργάτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συνέντευξή του στο Εθνος είπε ότι «δεν έμαθε να λειτουργεί ως παιδονόμος«, «άδειασε» πολύ προσεχτικά τον Ν. Παππά για την υπόθεση με το ηχητικό του Μιωνή, αρκετά στελέχη ζήτησαν μέχρι και την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα ενώ ο ίδιος εξέδωσε μεν μια απολογητική δήλωση στη συνέχεια όμως, έκανε λόγο «για μια κουβέντα παραπάνω» αλλά και για δικαίωση των όσων υποστηρίζει από την ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη του ηχητικού. Οι τελευταίες αποκαλύψεις, όμως, βάζουν και τον ίδιο, πλέον στο κάδρο.


Πηγή: iefimerida.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search