ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Μικρότερη η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα μετά τον κορωνοϊό

Μικρότερη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή μετά την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). 

 

Συγκεκριμένα, τον Μάιο η βιομηχανική παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 7,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν (Μάιος 2019) έναντι μείωσης 10,7% τον Απρίλιο, ενώ στην Ευρωζώνη η αντίστοιχη πτώση έφθασε το 20,9% έναντι μείωσης 28,7% τον Απρίλιο.  Η Ελλάδα έχει το πέμπτο χαμηλότερο ποσοστό μείωσης μετά τη Φινλανδία (3,8%) τη Μάλτα (4,8%), τη Λιθουανία (6,2%) και τη Λετονία (6,4%). Τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν η Σλοβακία (33,5%), η Ουγγαρία (27,6%) και η Ρουμανία (27,4%). 

 

Σε σχέση με τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάιο στην Ελλάδα κατά 1,3%, ενώ είχε μειωθεί κατά 8,6% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο και είχε αυξηθεί 1,6% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Στην Ευρωζώνη, η παραγωγή αυξήθηκε 12,4% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, με το μεγαλύτερο ποσοστό να εξηγείται από την πολύ μεγάλη πτώση κατά τους δύο προηγούμενους μήνες (18,2% τον Απρίλιο και 11,8% τον Μάρτιο). 

 

Σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών στην Ευρωζώνη ήταν μειωμένη κατά 28,4% τον Μάιο, ενώ η παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών ήταν χαμηλότερη κατά 24%, των ενδιάμεσων αγαθών κατά 19,7%, των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 14,4% και της ενέργειας κατά 10,3%. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Συνέλευση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ αρ. 20/1.7.2020 συνεδρίαση έκανε ομόφωνα δεκτή την προσφορά της Δωρεάς «Jean-Paul Teyssandier (Ζαν-Πωλ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας είναι λόγω COVID-19 είναι μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτακτη συνάντηση θα έχει την Παρασκευή ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. Η συνάντηση, την οποία ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, θα πραγμα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις εστίασης και στα Χανιά άδειαζαν από πελάτες σύμφωνα με την απόφαση περιορισμού του ωραρίου, στους δρόμου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Καμπανάκι" προς τους καταστηματάρχες προκειμένου να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να χτυπήσει σήμερα η Διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ.  Συγκεκριμένα σήμερα στις 12 το μεσημέρι η δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Καλάβρυτα από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού. Οι καταστηματάρχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δέκα χρόνια χωρίς νερό. Τώρα παίζουν με τις ζωές μας». Πρωτόγνωρη σε έμπνευση και υλοποίηση η διαμαρτυρία κατοίκων του Σαραβαλίου που δημιούργησαν αυτοσχέδιες αφισέτες με κείμενο διαμαρτυρίας για τις
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search