ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δράσεις για εξάλειψη βίας γυναικών από Υπουργείο Προστασίας Πολίτη

 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμμετέχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι για τη σημερινή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.  Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχει δημιουργήσει την επικοινωνιακή καμπάνια «ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», καλώντας τα θύματα να καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές υπηρεσίες. Το υπουργείο συμμετέχει στη διαδικτυακή συζήτηση που έχει διοργανώσει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17.00, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συζήτησης η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Βασιλική Αρτινοπούλου θα παρουσιάσει  συνοπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησε το ΚΕΜΕΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με ερευνήτριες του βρετανικού πανεπιστημίου Huddersfield για τους δείκτες της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, κατά τη διάρκεια της  πρώτης φάσης της πανδημίας.  Επίσης, η  Αστυνόμος  Γεωργία Πασσά, Προϊσταμένη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. θα κάνει έναν μικρό απολογισμό του ενός έτους λειτουργίας των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία εδρεύουν σε 73 Υπηρεσίες σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Την ίδια ώρα σημαντική είναι η ανταπόκριση του Δικτύου SDG 17 Greece και της Προέδρου του Δικτύου  Μαρίνας Πατούλη που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στη δράση του υπουργείου. Έτσι περισσότεροι από 50 Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα φωταγωγήσουν το βράδυ συγκεκριμένα κτήρια στην πόλη τους. Η  δράση θα κορυφωθεί στις 6.30 το απόγευμα με τη συμβολική φωταγώγηση  του Συμβουλευτικού Σταθμού / Κέντρου Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Ελευσίνας, παρουσία της προέδρου του Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Πατούλη και του δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου. Παράλληλα, σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα η πεζογέφυρα της Κατεχάκη, γνωστή ως Γέφυρα Καλατράβα. Η φωταγώγηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, αναγράφεται στους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων στους οδικούς κόμβους, το κοινωνικό μήνυμα: «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ– ΠΕΣ ΟΧΙ- ΤΗΛ.100- ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ». Στην καμπάνια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμμετέχει και η Γέφυρα Α.Ε. Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση θα φωταγωγήσει τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»,  ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλει το ίδιο κοινωνικό μήνυμα στον ηλεκτρονικό  πίνακα ανακοινώσεων. Στη σημερινή μέρα δράσεων του υπουργείου συμμετέχει και ο Δήμος Πειραιά φωτίζοντας το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι.     

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου διενεργήθηκε έρευνα, μετά τον εντοπισμό, χθες (Πέμπτη 14-1-2021) το πρωί, εντός οικίας σε περιοχή της Αμφιλοχίας, ζευγαριού ηλικιωμένων που . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νορβηγίας και προσπαθεί να λάβει περισσότερα στοιχεία σε σχέση με τον θάνατο στην χώρα αυτή 23 ηλικιωμένων . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίσως να «μπορούμε να χαμογελάσουμε πλέον κάτω από τη μάσκα μας, δύο εβδομάδες μετά από τις γιορτές» είπε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται έως την προσεχή Τρίτη 19 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η οποία έληγε σήμερα. Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου διενεργήθηκε έρευνα, μετά τον εντοπισμό, χθες (Πέμπτη 14-1-2021) το πρωί, εντός οικίας σε περιοχή της Αμφιλοχίας, ζευγαριού ηλικιωμένων που βρέθηκαν δεμένοι και
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Ερώτηση κατέθεσαν, μαζί με άλλου βουλευτές του κόμματος,  για τους αιτούντες άσυλο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κωνσταντίνος Μάρκου και Σια Αναγνωστοπούλου. Το κείμενο έχε ως εξής: Μέσα σε συν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την ανάπτυξη και λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ενέταξε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search