ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας, Παπαζάχος, Γκανάς: «Θα γίνουν και άλλοι ισχυροί σεισμοί στη Θεσσαλία»

Στο Ζάρκο Τρικάλων βρέθηκαν οι σεισμολόγοι Ευθύμιος Λέκκας, Κώστας Παπαζάχος και Θανάσης Γκανάς. Εκτίμησαν από κοντά την κατάσταση και τα σημάδια καταστροφής από τους δύο ισχυρούς σεισμούς της 3ης και 4ης Μαρτίου.

Επίσης, ο κ. Παπαζάχος με τον κ. Γκανά και τους συνεργάτες τους, τοποθέτησαν έναν σεισμογράφο στο δημοτικό σχολείο του Ζάρκου Τρικάλων για να συλλέξουν νέες πληροφορίες και μέσω δορυφόρων.

Σχετικά με το νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της 4ης Μαρτίου, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταλήξει εάν ήταν νέος σεισμός ή αν ήταν μετασεισμός. Ή αν έχει δημιουργηθεί νέο ρήγμα ή είναι συνέχεια του αρχικού, καθώς οι συντεταγμένες είναι και διαφορετικές.

Για να καταλήξουν οι επιστήμονες σε ασφαλή συμπέρασμα θα πρέπει να εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα και μέσω των δορυφόρων, σημειώνουν τα trikalaola.

Μάλιστα όπως δηλώνει ο κ. Γκανάς, η περιοχή του Ζάρκου Τρικάλων έχει βυθιστεί κατά 20 εκατοστά!

«Αυτό που έχει σημασία για τον κόσμο αυτή τη στιγμή, είναι η ένταση και η συχνότητα των μετασεισμών η οποία είναι δεδομένη για τις επόμενες ημέρες, τόνισε ο κ. Παπαζάχος, συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς, αλλά όχι μεγαλύτερου μεγέθους…».

Υπομονή συνιστά ο Ευθύμιος Λέκκας, τονίζοντας πως τα σχολεία θα πρέπει να χτιστούν από την αρχή και όχι απλά να επισκευαστούν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη δική μας συμπεριφορά, εκτιμά ότι θα υπάρξει η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2. Όπως ανακοινωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μέχρι χθες 4.160 μονα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα τεθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Πάτρα σε γυμναστήριο και προσέφερε υπηρεσίες άθλησης, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.  Ίσως να πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο θ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search