ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Περισυνελέγησαν οι 145 μετανάστες στον Έβρο-Ανάμεσά τους δεκάδες ανήλικοι

Απεγκλωβίστηκαν οι 145 μετανάστες, ανάμεσά τους και δεκάδες ανήλικοι, που βρέθηκαν νωρίς το πρωί σε νησίδα κοντά στα Μαράσια Έβρου. Στο συγκεκριμένο σημείο είχαν φτάσει μετανάστες και την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού. Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν 3 βάρκες, 2 της αστυνομίας και μία της ΕΜΑΚ. Στην ομάδα των παράνομων μεταναστών, στην πλειονότητά τους Ιρακινοί, υπάρχουν δεκάδες παιδιά.

Από τους 145, οι μισοί έχουν ήδη φτάσει με λεωφορείο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή. Σύντομα θα τους ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ενώ μετά την διασικασία, θα μεταφερθούν όλοι στο ΚΥΤ Φυλακίου για ταυτοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου, στην περιοχή της Νέας Βύσσας, υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο ποταμό.

Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν βάρκες Τούρκων στρατιωτικών που ξεκίνησαν να επιβιβάζουν τον κόσμο.

Follow Us

OXYGEN FM

© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search