ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα καριέρα του πρώην συμβούλου του Τσίπρα, Καρανίκα

 Τα νέα επιχειρηματικά βήματα του πρώην συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Επιχειρηματίας δηλώνει σήμερα ο πιο πολυσυζητημένος μετακλητός της πρώτης φορά Αριστεράς, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος από τα μπαρ της Θεσσαλονίκης όπου εργαζόταν ως μπάρμαν και σερβιτόρος, βρέθηκε εν μια νυκτί σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο Μέγαρο Μαξίμου. Πριν από ένα μήνα ο Καρανίκας άνοιξε εταιρεία και δίνει συμβουλές σε επιχειρήσεις ενώ συμβουλεύει και για τη φαρμακευτική κάνναβη.

 

Είναι γνωστό ότι επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Καρανίκας ήταν ο άνθρωπος που «έτρεξε» τα επενδυτικά πρότζεκτ για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης. Ήταν ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της, ανεβάζοντας στους λογαριασμούς του στα social media άρθρα, σύμφωνα με τα οποία η φαρμακευτική κάνναβη μπορούσε ακόμη και να θεραπεύσει τον καρκίνο, προκαλώντας με τις αναρτήσεις του εύλογες αντιδράσεις.

 

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Καρανίκας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία αλλά και τις γνωριμίες που είχε αποκτήσει από τη θητεία του στην κυβέρνηση και την ενασχόλησή του με τις επενδύσεις σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη. Έτσι, στις 20 Σεπτεμβρίου ο Καρανίκας σύστησε εταιρεία με τα αρχικά του ονοματεπωνύμου του, τη «ΝΚ CONSULTING». Σύμφωνα με το καταστατικό, πρόκειται για Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, στην οποία μοναδικός εταίρος και διαχειριστής είναι ο ίδιος.

 

Η εταιρεία ανοίχτηκε με κεφάλαιο 2.000 ευρώ, ενώ σκοπός της είναι «δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβούλων και άλλων συμβούλων διαχείρισης, δραστηριότητητες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας». Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μεταξύ των θεμάτων στα οποία η εταιρεία του Νίκου Καρανίκα παρέχει συμβουλές, είναι και η φαρμακευτική κάνναβη, η καλλιέργεια και τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία της.

 

Η έδρα της εταιρείας «NK CONSULTING» βρίσκεται σε μια πολυκατοικία στο Παγκράτι. Μάλιστα στους τοίχους της πολυκατοικίας, υπάρχουν διάφορα συνθήματα μεταξύ των οποίων και ένα σύνθημα κατά της επένδυσης στις Σκουριές Χαλκιδικής. «Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής. Ανάπτυξη σημαίνει λεηλασία», γράφει συγκεκριμένα το σύνθημα που ταυτίζεται περιέργως και με την άποψη που έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο κ. Καρανίκας, ακόμη και τότε που ήταν σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Καρανίκας στο παρελθόν είχε επιτεθεί κατά της εταιρείας Eldorado Gold, όταν εκείνη απείλησε να αναστείλει τα επενδυτικά της σχέδια στη Χαλκιδική. «Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά» είχε γράψει στα social media ο τότε σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Προγραμματική Σύμβαση της αποκατάστασης της Γέφυρας της Καλογριάς και τη βελτίωση της πρόσβασης προς τις Ιερές Μονές του Αγ.Νικολάου Σπάτα και Μαρίτσας υπέγραψε ο Δήμαρχος δυτι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ιατρού δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, για το αδίκημα της δωρολη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

            Ὃπως κάθε χρόνο, ἒτσι καί ἐφέτος,  ἐτελέσθη τήν Τετάρτη, 12.8.2020, ἡ Παράκληση πρός τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο ὑπαιθρίως, στόν αὒλειο χῶρο τοῦ ἱστορικοῦ  Ἱεροῦ Ναοῦ Παναγία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

            Ὃπως κάθε χρόνο, ἒτσι καί ἐφέτος,  ἐτελέσθη τήν Τετάρτη, 12.8.2020, ἡ Παράκληση πρός τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο ὑπαιθρίως, στόν αὒλειο χῶρο τοῦ ἱστορικοῦ  Ἱεροῦ Ναοῦ Παναγίας Μέτζαινας (Πλατανό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών,  εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου 2020, από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης,  ιστιοφόρο  σκάφος με όνομα ''BLUE SAILING'' σημαίας ΗΠΑ, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια 17χρονου στο Μάζι Κλειτορίας Καλαβρύτων, που "εγκλωβίστηκε" στο βουνό όταν έχασε τον προσανατολισμό του. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search