ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Τέλος τα γκισέ στα καταστήματα - Έρχεται νέο μοντέλο εκπτώσεων

Σε φάση μελέτης και πιλοτικών παρεμβάσεων βρίσκονται η διοίκηση και η αρμόδια Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ, για να περιοριστούν οι ουρές και να αλλάξουν όψη τα καταστήματά της. Ταυτόχρονα σχεδιάζει μια νέα εμπορική πολιτική, η οποία θα ξετυλιχτεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα βασίζεται στο λανσάρισμα νέων προϊόντων με εκπτωτικά πακέτα, κατά το πρότυπο των εμπορικών πακέτων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Η εποχή των οριζόντιων τιμολογίων και των οριζόντιων εκπτώσεων έχει παρέλθει, δηλώνουν στελέχη της επιχείρησης και υπενθυμίζουν ότι ήδη η ΔΕΗ πουλάει και φυσικό αέριο, ενώ οι στοχευμένες υπηρεσίες απέναντι σε ειδικές ομάδες καταναλωτών αποτελούν ένα όπλο που σκοπεύουν να αξιοποιήσουν. Ερευνες γνώμης και άλλες μετρήσεις διεξάγονται αυτή την περίοδο στα γραφεία της οδού Χαλκοκονδύλη, προκειμένου να εντοπιστούν με σαφήνεια τα αρνητικά σημεία στα καταστήματα της εταιρείας και οι αιτίες ταλαιπωρίας των πελατών της.

Σε όλες τις έρευνες, η γραφειοκρατία και η πολύωρη αναμονή στα καταστήματα θεωρούνται βασικοί παράγοντες δυσαρέσκειας των καταναλωτών έναντι της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει ισχυρό brand και εμφανίζεται να χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών. Υπό αυτή την έννοια, η διοίκηση αναζητεί παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Αιτία καθυστερήσεων

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας από τους λόγους που εντοπίστηκε ως «υπαίτιος» για τον σχηματισμό των μεγάλων ουρών είναι η γραφειοκρατία στην εξυπηρέτηση καταναλωτών που προσέρχονται στα καταστήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά χωρίς να έχουν μαζί τους τα έντυπα. Οι πελάτες αυτοί πρώτα πρέπει να αναμένουν με σειρά προτεραιότητας (χαρτάκια) στα γραφεία έκδοσης των εντύπων και έπειτα να αναμένουν, με άλλον αριθμό προτεραιότητας, στα ταμεία.

Η Διεύθυνση Εμπορίας έδωσε πρόσφατα, με τη χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορικής, τη δυνατότητα έκδοσης των εντύπων και στα ταμεία των καταστημάτων. Η παρέμβαση έγινε πιλοτικά σε ένα σημείο πώλησης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ουρές περιορίστηκαν κατά 30%. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα καταστήματα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και για άλλα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της δημόσιας εταιρείας στα γκισέ.

Εξάλλου, η ΔΕΗ προσανατολίζεται αφενός μεν στην ευρεία ψηφιοποίηση του δικτύου της, αφετέρου δε στην αλλαγή και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της. Σήμερα αυτά είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Η διοίκηση θέλει να προσαρμόσει το ωράριο σε εκείνο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, ώστε να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση στους καταναλωτές αλλά και να είναι πιο κοντά στην αγορά, όταν αργότερα θα λανσάρει κι άλλα προϊόντα και υπηρεσίες προς τους πελάτες της.

Βάρδιες

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους σε αυτά, οι ανάγκες του νέου ωραρίου θα καλυφθούν με βάρδιες και πάντα σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία. Πέραν αυτού, η ΔΕΗ αναμένεται να ανοίξει και κάποια νέα καταστήματα, καθώς ιδίως στην περιφέρεια ή και σε μεγάλους δήμους των αστικών κέντρων δεν υπάρχουν σημεία πώλησης και εξυπηρέτησης, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των πελατών της. Σε σχεδιασμό βρίσκονται επίσης και αρχιτεκτονικές - αισθητικές παρεμβάσεις, ώστε οι χώροι εξυπηρέτησης να γίνουν πιο προσιτοί και φιλικοί προς τους πελάτες της.

Ούτως ή άλλως η ΔΕΗ, μετά τις αρχικές «ενέσεις» που έλαβε από το Δημόσιο για να σταθεί στα πόδια της, μπαίνει στη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη μετατροπή της σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική επιχείρηση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει, τέλος, η διοίκηση της ΔΕΗ στην ταχύτερη διείσδυσή της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη της, η επιχείρηση θα μπορεί να ξεκινήσει σε δύο με τρία χρόνια την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 2,5 γιγαβάτ στα λιγνιτικά πεδία που θα κλείσει λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Τα έργα αυτά θα στηρίξουν τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, μέχρι η κυβέρνηση και η τοπική κοινωνία να «τρέξουν» το νέο σχέδιο για την οικονομία των περιοχών. Παρά το ότι η ΔΕΗ είχε πολύ μικρή παρουσία στις ΑΠΕ, μέσω της θυγατρικής της, της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, διαθέτει μια μικρή «κληρονομιά» με έργα 4.500 μεγαβάτ που βρίσκονται στο στάδιο των αιτήσεων και σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Πηγή: ethnos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής ο 44χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.  . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τέσσερις ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό καταγράφονται στην Ελλάδα, μέσα σε λίγες ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 63. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν το απόγευμα  . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέο διάγγελμα ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αρχής γενομέ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το θέμα μιας συνόδου του ΟΗΕ για την πανδημία του κορωνοϊού συζήτησαν τηλεφωνικά Μακρόν και Τραμπ. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται ένας άνδρας περίπου 40 ετών που χθες νωρίς το απόγευμα τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση με το ποδήλατό του στο Κουνουπέλι. Ο άτυχος άντρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο παλιό λιμάνι του Αιγίου κατέπλευσε μια βυθοκόρος από Ιταλία και συγκεκριμένα από το Σαλέρνο, η οποία είχε ως προορισμό τον Κορινθιακό κόλπο. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές, έχουν θέσει το πλήρωμά τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή απέστειλε ο ΣΚΕΑΝΑ σε φορείς για τα μέτρα στήριξης της εστίασης. Σε αυτήν αναφέρει:  Ο κλάδος της εστίασης πληττόμενος πρώτος και ακαριαία από την πανδημία του κορονοϊού, αισθάνεται απομονωμ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search