ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Guardian: Η Νέα Σμύρνη στις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης

Όσοι έχουμε μεγαλώσει στην Νέα Σμύρνη, ξέρουμε πως η πλατεία της δεν είναι απλά υπέροχη, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεών μας. 
Ωστόσο, δεν είμαστε η μόνοι που το λέμε. Τα συντριβάνια της, οι ευρύχωροι πεζόδρομοι και τα μαγαζιά της προσελκύουν πολλούς επισκέπτες απ' όλη την Αθήνα, ενώ πρόσφατα η φήμη της βγήκε και... εκτός συνόρων και ψηφίστηκε ανάμεσα στις 10 ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης. 
Λοιπόν,  «παμ' πλατεία;» - όπως έλεγε και ο Λαζόπουλος στους 10 μικρούς Μήτσους.

Οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδες Guardian, η οποία έκανε ένα μίνι αφιέρωμα σε γειτονιές της Ευρώπης με ταξιδιωτικές εκπλήξεις, ψήφισαν τις 10 ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης και μέσα σ' αυτές συμπεριέλαβαν και αυτήν της Νέας Σμύρνης. 
Όπως διαβάσαμε στον Guardian: «Ανάμεσα στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας και το κέντρο, η Νέα Σμύρνη είναι μία γειτονιά ζωηρή που αγαπά τις οικογένειες.
 


Η γειτονιά που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 λεπτών με τα πόδια από το Σύνταγμα, κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς πρόσφυγες που έφυγαν το 1920 από την Σμύρνη, στην Τουρκία, εγκαταστάθηκαν εδώ.

Η μεγάλη πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι το σημείο αναφοράς με το επιβλητικό σιντριβάνι να δεσπόζει στο μέσο. Γύρω από την πλατεία θα βρει κανείς καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες. Ειδικά το καλοκαίρι, η πλατεία προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης και είναι πόλος έλξης τουριστών».Οι υπόλοιπες γειτονιές της δεκάδας είναι οι εξής:
Döbling, Βιέννη 
Vallecas, Μαδρίτη 
Howth, Δουβλίνο 
Moabit, Βερολίνο 
Le Panier, Μασσαλία 
Józsefváros, Βουδαπέστη 
Nowa Huta, Κρακοβία 
Śródmieście, Βρότσλαβ 
Wilhelminapark, Ουτρέχτη 
Πηγή: theguardian.com, www.lifo.gr
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως τον ερχόμενο Ιούλιο πιθανολογείται η έκδοση της απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από τις μνημονιακές περικοπές στα δώρα των επικουρικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 61χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή προχώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το 2023, ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των Ευρωπαίων με προσόντα ανώτερα από τα απα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
Image
Image

Search