ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κινητοποιήσεις στις 16 Ιουνίου οι αγρότες του Αιγίου

Δίπλα στους εργαζόμενους στην υγεία θα σταθούν οι αγρότες του Αιγίου στις 16 του μηνός, ζητώντας μεταξύ άλλων να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό το νοσοκομείο Αιγίου και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους φτωχούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να αγωνιστούμε για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν την επιβίωσή μας. Να οργανωθούν στον Αγροτικό Σύλλογο, να μην έχουν αυταπάτες ότι θα σωθούν με τα ψυχούλα που ενδεχομένως μπορεί να δώσει η κυβέρνηση. Έχουν δώσει δείγματα με ποιους είναι. Έδωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια στους μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, στα μονοπώλια των ιχθυοκαλλιεργειών, στους μεγαλοκλινικάρχες, ούτε ευρώ όμως στους αγρότες. Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε ας την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι με τον αγώνα μας, για να παραμείνουμε στα χωράφια μας. Θεωρούμε απαράδεκτη την επιπλέον μείωση και φέτος της τιμής ανά στέμμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης Κορινθιακής σταφίδας. Ζητάμε μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ελαιολάδου, σταφυλιών και σταφίδας που έχουν πληγεί από τις παρενέργειες της πανδημίας(εξαγωγές, πτώση κατανάλωσης, αισχροκέρδεια)
Για το ζήτημα της άδρευσης η Δημοτική αρχή με τους συνεργάτες της ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της λιγότερης κοινωνικής – κρατικής παρέμβασης και ενίσχυσης της παράδοσης δημοτικών, κοινοτικών υποδομών σε ιδιώτες με πρόσχημα τη λογική κέρδη – ζημίες. Σκοπός τους είναι να αυξήσουν τα έσοδα από την άρδευση γονατίζοντας τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Δεν λογαριάζουν ότι η άρδευση αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης κυρίως μικρών και μεσαίων παραγωγών. Δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι η άρδευση σε φθηνή τιμή αποτελεί βασικό όρο για να συνεχίσουμε να παράγουμε και να μείνουμε στα χωριά μας. Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των τελών και το πέρασμα της άρδευσης στη ΔΕΥΑ. Έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων με διαχείριση του νερού, ως κοινωνικού αγαθού προς όφελος του λαού, χωρίς σκέψη για ιδιωτικοποίηση. Οι υδάτινοι πόροι, τα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων αποτελούν κοινωνική δημοτική ιδιοκτησία.

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού με αναγνώριση του κόστους παραγωγής. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα προϊόντα θα πληγούν. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται οι κτηνοτρόφοι όπου είδαν τις τιμές να τσακίζονται. Το ίδιο ισχύει για τους παραγωγούς που βγαίνουν στις λαϊκές αγορές, των οινοποιήσημων σταφυλιών και ελαιολάδου.
Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΕΦΚΑ και για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση με τον κορονοϊό. Αυτοί οι μήνες ασφαλιστικών εισφορών να καλυφθούν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.
Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας από εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα.
Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης.
Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους στην ύπαιθρο.
Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ. Έχουμε ήδη προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ, καμιά κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, είναι δικά μας χρήματα και τα δικαιούμαστε.
Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό το νοσοκομείο Αιγίου και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Επαναλειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό.

Το συνεπές αγροτικό κίνημα έχει αναδείξει και έχει παλέψει σε σύγκρουση με την πολιτική που μας ξεκληρίζει και δεν μας χαρίζεται σε τίποτα. Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, το Δ/Σ του Συλλόγου μας αποφάσισε: Περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά από Δευτέρα 1 Ιούνη, δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος με νέες εγγραφές και σύσταση επιτροπών αγώνα σε κάθε περιοχή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 2 Ιούνη στις 11ΠΜ στην ΔΕΥΑ για την νέα τιμολογιακή πολιτική σε άρδευση και ύδρευση. Να απευθύνουμε κάλεσμα στους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού Αχαΐας για να προβούμε από κοινού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με το διεκδικητικό μας πλαίσιο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την Πέμπτη 4 Ιούνη την ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους συμβασιούχους στην υγεία. Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις 16 Ιούνη
Από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα δεύτερη ημέρα πραγματοποιείται το φετινό Patras Pride.    Σε ανάρτηση τους  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι διοργανωτές αναφέρουν:    "Το Patras Pride αποτελεί ένα αυτο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων ενέχονται σε κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τη βαθιά του θλίψη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγήσαν στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εκφράζει μέσω γραπτής του ανακοίνωσης ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Λαιμητόμος» για τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων  αποδείχτηκαν τα μαθήματα των Μαθηματικών και της Ιστορίας, καθώς ένας στους δύο μαθητές έγραψε κάτω από την βάσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα δεύτερη ημέρα πραγματοποιείται το φετινό Patras Pride.    Σε ανάρτηση τους  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι διοργανωτές αναφέρουν:    "Το Patras Pride αποτελεί ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων ενέχονται σε κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών, διαρρήξεις
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τη βαθιά του θλίψη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που οδηγήσαν στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εκφράζει μέσω γραπτής του ανακοίνωσης ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.   "Ἡ ἀπόφαση
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search