ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις -Τα δύο επικρατέστερα σενάρια

Δύο εβδομάδες έχουν απομείνει μέχρι την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο η πιθανότητα να υπάρξει μία παράταση είναι ορατή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί πάνω από 2,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, με τους λογιστές να τονίζουν ότι ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος, τη στιγμή μάλιστα που τα ηλεκτρονικά συστήματα παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών δεν επιθυμούν να υπάρξει παράταση καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε καθυστέρηση στην είσπραξη εσόδων από τον φόρο εισοδήματος, και στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Έτσι αναζητούνται λύσεις, με δύο σενάρια να θεωρούνται τα πιθανότερα. Αυτά είναι να ανακοινωθεί στο τέλος Ιουλίου μία παράταση 10 ημερών ή να ανασταλούν τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων όπως και οι προσαυξήσεις για όσους υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις μετά το τέλος Ιουλίου. Στο δεύτερο σενάριο, όσοι υποβάλλουν τελευταίοι τη φορολογική τους δήλωση η μόνη συνέπεια που θα αντιμετωπίσουν θα είναι η πληρωμή φόρυ σε λιγότερες μηνιαίες δόσεις, αλλά χωρίς πρόσθετες προσαυξήσεις.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Υ.) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υλοποιείται η επιθυμία παρά πολλών μελών του για επανεργοποίηση και λειτου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2020-2021 για εγγραφές παιδιών στο Σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου, καθώς και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, κατά το . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Φωτεινό Αστέρι συνεχίζει δυναμικά την δράση του στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Δ.Σ  και οι εθελοντές  του συνεχίζουν με υπευθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ζούμε σε μια χώρα που χωρίζεται σε πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, ξεκίνησα τη μέρα μου πηγαίνοντας το πρωί στο φούρνο για ψωμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ζούμε σε μια χώρα που χωρίζεται σε πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, ξεκίνησα τη μέρα μου πηγαίνοντας το πρωί στο φούρνο για ψωμί, με τη μασκούλα μο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος ώστε να καταστεί δυνατή η σωτήρια μετάγγισή τους ζουν 200 ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ. Πρόβλημα που προκύπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την ορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, χαρακτήρισε ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.  Ο κ. Γώγος εξήγη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search