ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Πατρέων: Πριμοδοτούνται ακόμη περισσότερο οι ιδιωτικές δομές

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρεται:

Η νέα Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2020-2021, που αφορά στις εγγραφές παιδιών σε Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που ανακοινώθηκε  προ ημερών, με καθυστέρηση ενάμιση μήνα, κυοφορεί αλλαγές, που πλήττουν ουσιαστικά, μειώνουν, την χρηματοδότηση των αντίστοιχων Δημοτικών Δομών.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές αυτές σε σχέση με τις προηγούμενες Προσκλήσεις, αφορούν στο ποσοστό δυναμικότητας των voucher ( κάρτα εγγραφής), που μπορούν να υποδεχθούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί. 

Ενώ στις Προσκλήσεις των προηγούμενων ετών, υπήρχε η επιλογή για εγγραφή παιδιών με voucher σε ποσοστό μέχρι 100% της δυναμικότητας της κάθε δομής, τώρα με τη νέα Πρόσκληση, το ποσοστό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70%  της δυναμικότητας της κάθε δομής.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της χρηματοδότησης, τουλάχιστον κατά 130.000 €, που θα  μπορούσε να λάβει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων από τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2020-2021. Η μείωση αυτή  μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα που αγγίζουν τα ζητήματα κόστους λειτουργίας των δομών, μέχρι τη μισθοδοσία του αντίστοιχου προσωπικού.

Ενώ λοιπόν μειώνει τα ποσοστά δυναμικότητας απορρόφησης παιδιών για τους παιδικούς Σταθμούς, αντιθέτως για τα ΚΔΑΠ το ποσοστό  παραμένει μέχρι 100% της δυναμικότητας της κάθε δομής.  Γεγονός, που ευνοεί τα εκατοντάδες νέα ιδιωτικά ΚΔΑΠ ανά την Ελλάδα, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ενώ μόνο στην Πάτρα ξεπέρασαν τα 40, όταν προ λίγων ετών ήταν μόλις τέσσερα !!!

Επιχειρείται με αυτό τον τρόπο από τη μία να μειωθεί το κονδύλι, που χορηγείται από το ΕΣΠΑ και εθνικά κονδύλια, πράγμα που  πλήττει τη χρηματοδότηση των δημοτικών  ΠΣ, κυρίως όσον αφορά στις βρεφικές θέσεις, αλλά και από την άλλη να διανεμηθεί μεγαλύτερο ποσό στα ΚΔΑΠ, βλέπε ιδιωτικά ΚΔΑΠ, που αυξάνονται κάθε χρόνο κατά 133%!

Ζητάμε εδώ και τώρα να αλλάξει η συγκεκριμένη πρόσκληση. Να μην μειωθεί το ποσοστό δυναμικότητας απορρόφησης παιδιών στο 70%, για τους ΠΣ, αλλά να παραμείνει όπως πριν, δηλαδή με τη δυνατότητα απορρόφησης μέχρι του 100% της  δυναμικότητάς τους, όπως παραμένει για τα ΚΔΑΠ! Διεκδικούμε επιπρόσθετα, χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων αυτών των δημοτικών κοινωνικών δομών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Κεντρικό σχεδιασμό με δημιουργία όλων των αναγκαίων δομών, ώστε να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και μάλιστα χωρίς να πληρώνει!

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εδώ ο ΕΝΦΙΑ, εκεί ο ΕΝΦΙΑ, μέρες περιμένουμε πότε θα ανέβει ο φόρος ακινήτων στο Taxisnet. Μέχρι που ήρθε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας να ανακοινώσει πότε θα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για πραγματικό κυβερνητικό “αλαλούμ” κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία καθημερινά παρακολουθούν υπουργούς να κάνουν συστάσεις στους πολίτες για την χρήση της μάσκας και στ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εως τα τέλη έτους παρατείνεται το όριο των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση pin και για ποσά έως 50 ευρώ.Αυτό γνωστοποίησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στο πλαίσι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση στην Ισπανία και οι περιφερειακές αρχές αναμένεται να μειώσουν τη διάρκεια της καραντίνας που επιβάλλεται σε όσους είχαν επαφές με ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας, μια από τις πιο επεισοδιακές συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα αντιεξουσιαστών, που διαδήλωναν για την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τα Δημοτικά Σχολεία της Κ. Αχαΐας (1ο, 2ο και 3ο) ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.Κ. Αχαΐας (Δήμος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search