ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Νόσησαν 30 υγειονομικοί το τελευταίο δεκαήμερο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

30 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΝΟΣΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ Η  ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ  ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

 Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες προσπάθεια από τη κυβέρνηση να φορτώσει τις ευθύνες στους πολίτες για τη νέα διασπορά της νόσου. Πράγματι  διαπιστώνεται χαλαρότητα από τους πολίτες αλλά ο έλεγχος όμως είναι       δουλειά του κράτους. Απορούν τώρα οι ειδικοί του εοδυ γιατι οι πολίτες δεν φοράνε μάσκες αλλά  θυμηθείτε ποιος τους διαπεδαγωγησε έτσι.

Τι έλεγαν για τις μάσκες τον Μάρτιο, Απρίλιο. Δεν χρειάζονται έλεγαν, δεν καλύπτουν έλεγαν για να  κρύψουν τις ελλείψεις στην αγορά  και στα νοσοκομεία. Εβγαζαν αποφάσεις για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων να περιθαλπτουμε περιστατικά κορονωιου  με μια απλή μάσκα χειρουργείου. Ποιοι κάλεσαν τους τουρίστες στη χώρα μας χωρίς κανένα έλεγχο στα σύνορα. Και μετά  αποφασίστηκαν τα τεστ των 72 ωρών που έχει  καταντήσει ανέκδοτο η γνησιότητα τους.

Δεν υπάρχουν συνεργεία του εοδυ, κινητές ομάδες υγείας, πρωτοβάθμια περίθαλψη  να διεξάγουν μαζικούς εργαστηριακούς  ελέγχους στη κοινότητα.  Δεν υπάρχουν μοριακοι αναλυτές  στα νοσοκομεία και τα αποτελέσματα εκδίδονται σε δυο έως και τέσσερις  ημέρες. Δεν συνταγογραφειται και αποζημιώνεται  από τον εοπυυ το τεστ για κορονωιο.  Τριάντα εργαζόμενοι  των νοσοκομείων τις τελευταίες δέκα ημέρες νοσούν.   Μεγάλη διασπορά υπάρχει και σε ασθενείς στα νοσοκομεία. Κάνεις δεν ξέρει από πού ξεκίνησαν οι εστίες. Από ασθενείς που ξεφεύγουν στα Νοσοκομεία ή από το περιβάλλον  των εργαζομένων.  Ο μόνος τρόπος να περιορίσεις τη διασπορά είναι τακτικότατα τεστ στο προσωπικό  και σε όλους τους  ασθενείς κατά την εισαγωγή τους  στα νοσοκομεία. Τα αποτελέσματα να εκδίδονται άμμεσα.  Επαναφορά της καραντίνας στους εργαζόμενους.  Μέσα ατομικής προστασίας δεν υπάρχουν Μασκες μια το οκτάωρο. Γάντια εξαφανισμένα. Φέρνουν οι εργαζόμενοι από το σπίτι τους. Τεστ δεν γίνονται στους εργαζόμενους.  Μέχρι τώρα δεν έγινε προληπτικό τεστ σε κανέναν εργαζόμενο της υγείας. Μόνο τεστ αντισωμάτων τα οποία είναι αρνητικά σχεδόν για όλους.  Τεστ έγιναν μόνο  σε όσους εργαζόμενους  εκτέθηκαν στον ιό. Τώρα πήραν απόφαση να κάνουν τεστ σε όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από άδεια. Αυτό δεν καλύπτει και αναστατώνει τη λειτουργία των νοσοκομείων. Θα κάνουν το τεστ και θα περιμένουν δύο ημέρες το αποτέλεσμα. Δεν θα εργάζονται αν και έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Εργασίας. Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.  Οι τελευταίες νοσοκομειακές εστίες  διασποράς   στη Λάρισα και στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης έπρεπε να προβληματίσουν. Αλλά τίποτα. 


 Γιαννάκος Μιχ.
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία, απαγορεύοντας τις επαφές μεταξύ προσώπων που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στο «Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας», των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών ασκεί με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του κορονοϊού, είναι το αντικείμενο μιας πολύ ενδιαφέρουσας επιστημονικής έρευνας που διεξάγει το Κέντρο Μελετών Ασφ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του δόγματος «όχι σε όλα» υιοθετούν μια διαστρεβλωμένη αντίληψη περί προοδευτικότητας αποδίδοντας τις εκάστοτε κοινωνικές επιταγές σε μία ύποπτη και ύπουλη προσπάθεια επι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η συνταγογράφηση για το εμβόλιο κατά της γρίπης και οι λίστες αναμονής στην Πάτρα, αλλά και γενικότερα στα φαρμακεία της Ελλάδος είναι μεγάλες. Όλοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και από το πρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία για κατοίκους του Αγίου Βασιλείου της Πάτρας οι οποίοι είδαν τους φόβους τους να γίνονται πραγματικότητα σήμερα Δευτέρα λόγω της έντονης νεροποντής. Οι αυλές των σπιτιών τους πλημμύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 2.000 κλήσεις μοίρασε η Τροχαία τον Σεπτέμβριο προσπαθώντας να βάλει σε μία τάξη την αναρχία που χαρακτηρίζει τους δρόμους της Πάτρας και να μειώσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης. Μό
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search