ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει απότομα ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σημαντική μεταβολή, με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη.

Αιτία για την αλλαγή του καιρού είναι η ατμοσφαιρική διαταραχή που σχηματίστηκε στην Κεντρική Μεσόγειο, η οποία θα «χτυπήσει» τη χώρα από τα δυτικά και θα διαπεράσει όλο το κεντρικό τμήμα της, προκαλώντας καιρικά φαινόμενα και φέρνοντας ψύχρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου και το δελτίο καιρού της ΕΡΤ, την Πέμπτη οι βροχές, πιθανότατα ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν: 30 βαθμοί Κελσίου στην Αττική, 31 στη Θεσσαλονίκη, 33 στην Κρήτη.

Ο καιρός θα πάρει ακόμα πιο φθινοπωρινή τροπή από την Παρασκευή, καθώς το «μάτι» της κακοκαιρίας θα περάσει από την Κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας έντονα φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα κεντρικά και στα νότια.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι την Παρασκευή οι μέγιστες θερμοκρασίες θα έχουν ως εξής: 24 βαθμοί Κελσίου στην Αττική, 30 στη Θεσσαλονίκη, 26 στη Θεσσαλία, 27 στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένονται στα ανατολικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς κάτω

από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από την Κυριακή.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση δέντρων σημειώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα τα περιστατικά σημειώθηκαν σε Ρίο, Ακταίο και Τριταία και στα σημεία κλήθηκε η Πυροσβεστική . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο & Ελεγκτική Επιτροπή Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Μετά από πρόταση του πλειοψηφίσαντος των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε, τη Δευτέρα (22 Απρίλη) το απόγευμα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τις ομάδες της αστρονομίας του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τους εκπα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου προγραμμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση δέντρων σημειώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα τα περιστατικά σημειώθηκαν σε Ρίο, Ακταίο και Τριταία και στα σημεία κλήθηκε η Πυροσβεστική.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο & Ελεγκτική Επιτροπή Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Μετά από πρόταση του πλειοψηφίσαντος των αρχαιρεσιών που διεξ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε, τη Δευτέρα (22 Απρίλη) το απόγευμα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τις ομάδες της αστρονομίας του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τους εκπαιδευτικούς τους, που
Image
Image

Search