ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι : Ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση – Ποιος ήταν ο στόχος

 

 

Οι συλλήψεις των τριών ατόμων που αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα έγιναν στο παραπέντε μιας νέας βομβιστικής επίθεσης εκτιμούν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

 

Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης;

 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν δυο σενάρια.

 

 

Ο 42χρονος που θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση να πήγε στην αποθήκη στο Κουκάκι για να μεταφέρει τα εκρηκτικά σε άλλο χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε χτύπημα ή να τα εξαφανίσει για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

 

Απαντήσεις στα ερωτήματα τους οι αστυνομικοί ευελπιστούν να προκύψουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια μέσα από την εξέταση των υπολογιστών και των φορητών μονάδων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

 

Στην αποθήκη στο Κουκάκι εντοπίστηκαν ποσότητες της εκρηκτικής ύλης αμμωνίτιδα, συνολικού βάρους άνω των 11 κιλών και 19 πυροκροτητές διαφόρων ειδών.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροκροτητές ήταν έτοιμοι για χρήση και απέμενε μόνο η συνδεσμολογία με μπαταρία και ρολόι. Ως προς την ποσότητα των εκρηκτικών, αστυνομικές πηγές σημείωναν, πως ήταν περίπου ίδια με τον μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας το 2016 και δεν είχε εκραγεί.

 

Ποιοι είχαν πρόσβαση στο υπόγειο;

 

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής αναμένουν τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα και τα δείγματα DNA που εντοπίστηκαν για να εξακριβωθεί ποια άτομα έμπαιναν στη συγκεκριμένη αποθήκη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για «ορφανά» δείγματα.

 

Επίσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες επιθέσεις να έχουν καταστραφεί όπως και οι εκτοξευτές ρουκετών για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

 

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνες καθώς ως τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους κατηγορούμενους με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή άλλης ομάδας του λεγόμενου αντάρτικου πόλης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search