ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι : Ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση – Ποιος ήταν ο στόχος

 

 

Οι συλλήψεις των τριών ατόμων που αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα έγιναν στο παραπέντε μιας νέας βομβιστικής επίθεσης εκτιμούν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

 

Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης;

 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν δυο σενάρια.

 

 

Ο 42χρονος που θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση να πήγε στην αποθήκη στο Κουκάκι για να μεταφέρει τα εκρηκτικά σε άλλο χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε χτύπημα ή να τα εξαφανίσει για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

 

Απαντήσεις στα ερωτήματα τους οι αστυνομικοί ευελπιστούν να προκύψουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια μέσα από την εξέταση των υπολογιστών και των φορητών μονάδων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

 

Στην αποθήκη στο Κουκάκι εντοπίστηκαν ποσότητες της εκρηκτικής ύλης αμμωνίτιδα, συνολικού βάρους άνω των 11 κιλών και 19 πυροκροτητές διαφόρων ειδών.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροκροτητές ήταν έτοιμοι για χρήση και απέμενε μόνο η συνδεσμολογία με μπαταρία και ρολόι. Ως προς την ποσότητα των εκρηκτικών, αστυνομικές πηγές σημείωναν, πως ήταν περίπου ίδια με τον μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας το 2016 και δεν είχε εκραγεί.

 

Ποιοι είχαν πρόσβαση στο υπόγειο;

 

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής αναμένουν τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα και τα δείγματα DNA που εντοπίστηκαν για να εξακριβωθεί ποια άτομα έμπαιναν στη συγκεκριμένη αποθήκη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για «ορφανά» δείγματα.

 

Επίσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες επιθέσεις να έχουν καταστραφεί όπως και οι εκτοξευτές ρουκετών για να μην υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

 

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνες καθώς ως τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους κατηγορούμενους με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή άλλης ομάδας του λεγόμενου αντάρτικου πόλης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Τον «χάρτη» της Wall Street Journal, στον οποίο παρατίθενται τα 9 εμβόλια που συγκεντρώνουν πιθανότητες να περάσυν με επιτυχία τις δοκιμές και να τεθούν σε παραγωγή, παρουσίασε στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κατακόρυφη ήταν η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας από τον Σεπτέμβρη… στον Οκτώβρη, πράγμα που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των ειδικών για ένα δύσκολο χειμώνα. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση απευθείας αγοράς από το Δήμο Πατρέων ακινήτου, με . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Tι κι αν κάθε φορά η τοπική Αστυνομία κα η Αρχή Διαφάνειας εκδίδουν ανακοινώσεις για “λουκέτα” σε κλαμπ και καφετέριες. Στην Πάτρα αποδεικνύεται πως κάποιοι που προσέφυγαν στα Δικα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση απευθείας αγοράς από το Δήμο Πατρέων ακινήτου, με συμμετοχή σε αναγκα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ολοκλήρωση του έργου και η απρόσκοπτη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα απασχόλησε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 μεταξύ το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Προσαρμοσμένες στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού είναι φέτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι εκδηλώσεις γ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search