ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Έρχεται νέα μείωση κατά 3% στις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ; - Οι επιπτώσεις

Την  Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Μάρκου, Βουλευτή Αχαΐας του Σύριζα, με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, Κωνσταντίνο Τηλιγάδα, με θέμα την ενημέρωση του Βουλευτή για την επιχειρούμενη μείωση κατά 3% στις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ και τις επιπτώσεις για την κοινωνία και τον Οργανισμό.

Από το έτος 1955, όταν και ιδρύθηκε ο ΟΑΕΔ, θεσμοθετήθηκαν οι πόροι με τους οποίους λειτουργεί ο Οργανισμός, προκειμένου να επιτελεί το σπουδαίο κοινωνικό του έργο με οικονομική αυτονομία. Οι πόροι αυτοί αποφασίστηκε να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά να βασίζονται στις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Πρόσφατα, από το βήμα της ΔΕΘ, ενημερωθήκαμε από τον κ. Μητσοτάκη ότι σχεδιάζεται η επιπλέον μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%. Η μείωση αυτή, όπως επιβεβαιώθηκε και από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, θα προέλθει από τις συνεισπραττόμενες εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών υπέρ τρίτων, δηλαδή από τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ που χρηματοδοτούν τις δράσεις ενάντια στην ανεργία και εν γένει την κοινωνική πολιτική.

Όπως τόνισε ο κ. Τηλιγάδας, αν η κυβερνητική αυτή πρόθεση γίνει πράξη, τότε (συνυπολογιζόμενης και της μείωσης 0,9% του Ιουνίου 2020) οι πόροι του Οργανισμού θα μειωθούν περίπου κατά 56%, ήτοι περίπου κατά 1.200.000 ευρώ ετησίως και θα αφήσει τον Οργανισμό με ετήσια έσοδα της τάξεως των 700.000.000 ευρώ.

Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στον Οργανισμό και τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή στην κοινωνία, αναφέρουμε ότι για τον προϋπολογισμό του έτους 2020 είχε προϋπολογιστεί το ποσό των 1.230.000 ευρώ, μόνο για την παροχή επιδομάτων πάσης φύσεως.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρόκειται να βάλει ένα τέλος στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας, δηλαδή στα επιδόματα για ανέργους και εργαζόμενους, στα προγράμματα απασχόλησης, στα προγράμματα κατάρτισης, στις σχολές μαθητείας και σε πλήθος άλλων δράσεων άσκησης ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, αντικαθιστώντας τον ΟΑΕΔ από ιδιώτες που θα κερδοσκοπούν με τα ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ τους σε βάρος της κοινωνίας.

Από ότι εύκολα μπορεί να συμπεράνει ο οποιοσδήποτε, η περικοπή της χρηματοδότησης σε τέτοια μεγέθη, εκτός από το τέλος της δυνατότητας άσκησης κοινωνικής πολιτικής από τον Οργανισμό, θα σημάνει αρχικά την σταδιακή συρρίκνωσή του, κατόπιν την συγχώνευση με άλλους Οργανισμούς και, τέλος, το οριστικό κλείσιμό του.

Το έργο που είδαμε το 2013, δηλαδή στα πιο σκληρά μνημονιακά χρόνια, με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, σύντομα και πάλι στις οθόνες μας, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον ΟΑΕΔ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια δύσκολη μέρα σήμερα, Παρασκευή 30.10.2020, καθώς εκτός του… εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός, η Ελλάδα επλήγη και από τον ισχυρό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Οι δημοσιογράφοι του BBC ανακοίνωσαν ότι οι νέοι κανόνες για την αμεροληψία ενδέχεται να μην τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν ΛΟΑΤΚΙ+ πορείες Υπερηφάνειας, ακόμη και χωρίς τη δημο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο πένθος βυθίστηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο, μετά την είδηση του χαμού του Νόμπι Στάιλς. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μακρά ασθένεια, ό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Tουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 419 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,7 βαθμών που συγκλόνισε το Αιγαίο και ταρακούνησε τη Σμύρνη, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστρο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Πλ. Γεωργίου ενάντια στην παρουσία του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Τζέφρι Πάιατ έχει προσκληθεί στη συνάντηση “Μεταφοράς Γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πλατεία Γεωργίου Α΄ επισκέφθηκε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, προχωρώντας στη συνέχεια  στην ακόλουθη δήλωση:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο πριν την ανακοίνωση νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο καθηγητής – λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε επί της ουσίας ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν περιορισμό στην κυκλοφορία των πολιτών, ο οποίος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search