ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με ρύθμιση 24- 48 δόσεων για τα χρέη που δημιούργησε ο κορωνοϊός

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με ρύθμιση 24 – 48 δόσεων ή και επιπλέον ενδεχομένως, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι φόρους 11 δισ. που σωρεύονται σταδιακά από την περίοδο της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο.

 

Οι συσκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει και τις αμέσως επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος υφυπουργός επί φορολογικών θεμάτων, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει εκτάκτως για φέτος,  αναστολές πληρωμών λόγω κορωνοϊού έως τον Απρίλιο του 2021 και εξόφληση σε έως 24 χαμηλότοκες δόσεις για τακτικούς φόρους (ή 48 και πλέον ενδεχομένως για οφειλές από έκτακτη αιτία) τους οποίους άφησαν ή θα αφήσουν απλήρωτους, από τα τέλη Μαρτίου και μετά, οι περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Κορωνοϊό ή έκλεισαν δια νόμου και δικαιούνται αναστολής.

 

Με βάση το σχέδιο αυτό, οι φορολογούμενοι θα έχουν δύο επιλογές προγράμματος ρύθμισης, για 12μηνη διάρκεια αποπληρωμής με επιτόκιο 0%-1%, ή και 24μηνης με λήξη πληρωμών το 2023, αλλά και ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο, έως 3% περίπου. Με την προϋπόθεση όμως ότι είχαν περιληφθεί στους ΚΑΔ και ανήκαν στους πληγέντες που κατεγράφησαν στην ΕΡΓΑΝΗ ή στο MyBusinessSupport.

 

Στο σχέδιο αυτό εξετάζεται να συμπεριληφθούν και όσες άλλες οφειλές τυχόν άφησαν απλήρωτες οι πληττόμενοι φορολογούμενοι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε (ξανά) για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής περί σύνταξης μελέτης για την ανάπλαση των σιντριβανιών της πόλης, αρκεί να μη αποτελούν μέρος τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίπου 3.800 κεραυνοί είχαν καταγραφεί στα νότια της χώρας, ιδίως στην Κρήτη, έως τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS του Εθνικο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τον λόγο που οδήγησε στην αναστολή της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.   Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστα . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Τη μεγάλη σημασία της βιταμίνης Ε στην ομαλή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος αναδεικνύει πρόσφατη αμερικανική έρευνα με τη συμμετοχή της Δρ Χρύσας Κιούση από το Κολέγιο Φαρμακευτι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε (ξανά) για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής περί σύνταξης μελέτης για την ανάπλαση των σιντριβανιών της πόλης, αρκεί να μη αποτελούν μέρος της επικοινωνιακής τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια έλαβαν χώρα σε Λύκειο της Πάτρας το πρωί της Τρίτης. Ομάδα μαθητών έβαλε φωτιά σε κάδο και μάλιστα πέταξε μέσα και εύφλεκτο υλικό ώστε η φλόγα να "φουντώσει" και στη συνέχεια έκοψαν και ένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες από 3.500 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σχετικά με την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, έχει βεβαιώσει σε οδηγούς η Αστυνομία από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και το
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search