ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Φωνάζει το Ακταίο για τη διάβαση - Δεν αποκλείονται οι κινητοποιήσεις

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Ακταίου, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι η υπόγεια διάβαση που προβλέπεται για την επικοινωνία εντός της κοινότητας (στην κεντρική οδό Ποσειδώνος) είναι για άτομα με μικρό μπόι. Ανάλογο έργο έχει γίνει στον Ψαθόπυργο.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων έχουν επικοινωνήσει με την ΕΡΓΟΣΕ και έλαβαν την ενημέρωση ότι το ύψος της διάβασης ορίζεται στα 2,60 μέτρα. Αυτό αποτρέπει όμως την διέλευση μικρών φορτηγών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων, λεωφορείων κ.ά.

Για το ζήτημα συνεδρίασε εκτάκτως η τοπική κοινότητα του Ακταίου με πρωτοβουλία του προέδρου, Δημήτρη Καραΐσκου, και αποφάσισε να ζητήσει από την επιτροπή ποιότητας ζωής, που συνεδρίασε χθες για να συζητήσει την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που επιβάλουν τα σιδηροδρομικά έργα στην περιοχή, να τα απορρίψουν ή να αναβάλουν τη λήψη απόφασης.

Η επιτροπή ποιότητας ζωής αποφάσισε τελικά να αναβάλει το θέμα και να προσπαθήσει να έλθει σε επικοινωνία με την ΕΡΓΟΣΕ για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Είναι όμως απορίας άξιο αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η ΕΡΓΟΣΕ έχει σε εκκρεμότητα και άλλες απαντήσεις προς τον Δήμο Πατρέων για το σύγχρονο τρένο…

Η υπομονή των κατοίκων του Ακταίου έχει εξαντληθεί και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, βλέποντας ότι μετά από τα τοιχία που κατασκευάστηκαν στην κοινότητα και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό του χωριού.

Πηγή: pelop.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο αυτό που συνέβη  στην Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Δυτ. Αχαϊας, όταν εμφανίστηκαν νοσηλευτές για την πραγματοποίηση τεστ κορωνοϊού και κάποιοι άρχισαν να τους πετούν δυνα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε τη  γεωγραφική κατανομή των 1.747 κρουσμάτων covid-19. Στην Αχαΐα καταγράφηκαν  27 κρούσματα  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Πάτρα θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι, χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα", τόνισε ο πρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο αυτό που συνέβη  στην Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Δυτ. Αχαϊας, όταν εμφανίστηκαν νοσηλευτές για την πραγματοποίηση τεστ κορωνοϊού και κάποιοι άρχισαν να τους πετούν δυναμιτάκια! Μάλιστα η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Πάτρα θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι, χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση στα μέτρα, σύμπνοια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" , καθώς διαπιστώθηκε πως υπήρχε κρούσμα κορονοϊού σε ασθενή κλινικής. Συγκεκριμένα  εντοπίστηκε κρούσμα σε ασθενή της παθολογικής κλινικής. Ο ασθενής βρισκόταν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search