ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 20 φοίνικες φυτεύτηκαν στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας

Πάνω από 20 φοίνικες έχουν τοποθετήσει τα  συνεργεία του δήμου της Πάτρας στις πλατείες της πόλης, το τελευταίο διάστημα.

Δεν είναι μόνο οι φοίνικες στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που φυτεύτηκαν από τα συνεργεία, αλλά και σε άλλες πλατείες της πόλης από τις οποίες τα δέντρα αυτά είχαν κοπεί, εξαιτίας του «κόκκινου σκαθαριού».

Συγκεκριμένα 10 φοίνικες περίπου φυτεύτηκαν στα Ψηλαλώνια, ενώ το ίδιο δέντρο μπήκε και στην πλατεία Νίκης στην Αγία Σοφία. Επίσης, φοίνικες μπήκαν περιμετρικά και της πλατείας Τριών Συμμάχων. 

Οι φοίνικες με την παρουσία τους σε διάφορα σημεία της Πάτρας, έχουν αλλάξει την αισθητική της κάθε περιοχής, γεγονός που έχει ικανοποιήσει αρκετούς δημότες.

Ο φόβος της υπηρεσίας Πρασίνου και των γεωπόνων του δήμου είναι να μην επιστρέψει η αρρώστια του κόκκινου σκαθαριού, όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός αυτός έχει εξασθενήσει πλέον και δεν μπορεί να κάνει το κακό που είχε γίνει πριν από περίπου εφτά με οχτώ χρόνια. 

Από εκεί και πέρα επόμενο βήμα για την αναδιαμόρφωση της αισθητικής των κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας, είναι η ανακαίνιση των σιντριβανιών της πόλης. Πρώτο έργο σε αυτό το κομμάτι θα είναι το σιντριβάνι της πλατείας Υψηλών Αλωνίων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, όπως αυτό της Τριών Ναυάρχων, της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Μαρούδα. 

Στόχος όλων αυτών των εργασιών είναι αλλαγή της αισθητικής των κοινόχρηστων χώρων και των πλατειών της Πάτρας και η ανάδειξη των πλατειών τους, με την δημοτική αρχή να υποστηρίζει ότι αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Πατρινών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι μεταλλάξεις από Βρετανία, Νότια Αφρική, αλλά και από Βραζιλία, απασχολούν ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης βρέθηκε την Παρασκευή η Λίνα Μανδώνη όπου και ξενάγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΗ Λίνα Μενδώνη που παρακολουθεί από . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Καρναβάλι Πάτρας" παρέδωσε στον Δήμαρχο Πατρέων το Καρναβαλικό Λάβαρο στο μπαλκόνι του Δημαρχιακού Μεγάρου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.Η έρευ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από αρκετές ημέρες, η σορός της 8χρονης Ειρήνης - που έχασε τη μάχη με τη ζωή στο Μπέρκαμο της Ιταλίας στις 4 Ιανουαρίου - έφτασε στην Κάτω Αχαΐα.Το πρωί της Παρασκευής, οι γονείς της, συγγενείς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους και σήμερα οι αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού. Οι πεζές περιπολίες αφορούν σε χρήση μάσκας , έλεγχο αποστάσεων και άσκοπες μετ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search