ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών όλης της χώρας

Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο πραγματοποίησε το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ και οι πρόεδροι της Ενώσεως Συντακτών όλης της χώρας. Στην πρώτη αυτή συνάντηση μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του υπουργού, αρμόδιου για τα θέματα του Τύπου, εκφράστηκε από την πλευρά του η διάθεση για τακτική θεσμική συνεργασία με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και δύσκολα θέματα των δημοσιογράφων.

 

Περαιτέρω, ο υπουργός δεσμεύτηκε, ότι σειρά ζητημάτων, που αφορούν στα ΜΜΕ θα αντιμετωπιστούν με πρωτοβουλία του υπουργείου κατόπιν διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του Τύπου, «που έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα μέχρι τώρα» όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ 'Ελενα Ριζεάκου, ο κ. Λιβάνιος δήλωσε, ότι πρόθεσή του είναι «να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να μην χαθεί η χρηματοδότηση του 2020». Στο πλαίσιο αυτό μελετάται η χρηματοδότηση της εξόφλησης οφειλόμενων εισφορών των εφημερίδων προς τον ΕΔΟΕΑΠ, με στόχο, αφενός τη στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου και αφετέρου την ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου.

 

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ακόμη ότι θα συγκροτηθεί θεσμοθετημένη Επιτροπής Δεοντολογίας στη βάση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων.

 

Για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλήνιας εμβέλειας δεσμεύτηκε, ότι ο αριθμός των απασχολούμενων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, δεν θα υπερβαίνει το 15% με παράλληλη διατήρηση του συνολικού αριθμού των 400 εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας.

 

Σε σχέση με τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς διευκρίνισε, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να επέλθει πλήρης εξορθολογισμός στην αδειοδότηση και την λειτουργία του τηλεοπτικού τοπίου μέχρι το τέλος του 2022 και τόνισε, ότι θα προβλεφθούν άμεσα, μια σειρά φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων.

 

Τέλος, δεσμεύτηκε, ότι θα υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, καθώς αναγνώρισε την α

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων συνδιοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για παιδική ή παιδικές . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών μας οδήγησε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την εκκίνηση του νέου "Εξοικονομώ - Αυτονομώ". Εως το τέλος του καλοκαιριού, θα ανακοινώσουμε το . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, με ανακοίνωσή της, προχώρησε στην πρώτη της δήλωση ως μέλος του κόμματος που ονομάζεται «Ελεύθεροι Ανθρωποι», με επικεφαλής τον δημοσιογράφ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών σε κλάδους του κόμβου Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 119,3), θα εφαρμοστεί ολιγοήμερος αποκλεισμός κυκλοφορίας από την Δευτέρα 01/03/2021 στις 7:00 το πρωί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί έξω από το ΚΕΤΧ στην Πάτρα. Το πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι είχε ως σύνθημα: “ΟΧΙ άλλες δολοφονίες – αυτοκτονίες. Κίνημα μέσα και έξω από τον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έναρξη λειτουργίας του Χιονοδροµικό Κέντρο Καλαβρύτων, για προπόνηση ενεργών αθλητών όλων των ηλικιών, από σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, µετά από συντονισµένες προσπάθειες και αρκετές διαβουλεύσεις π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας στην Παραλία Πατρών οποίος σύμφωνα με τις λίστες του ΕΟΔΥ έπρεπε να είναι σε καραντίνα επειδή είχε βρεθεί θετικός στον κορονοιό, εντοπίστηκε απο αστυνομικούς έξω από το σπίτι του και πιο σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search