ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες

Με προσεκτικές «χειρουργικές» κινήσεις συνεχίζεται από τους αρμόδιους στο υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ το επιχειρησιακό σχέδιο για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ και τη βέλτιστη διαχείριση του κύματος των ασθενών που κατακλύζουν τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο.

Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας SARS-Cov-2 στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, καθώς αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου καταγράφονται αριθμοί ρεκόρ στις εισαγωγές.

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η υπεύθυνη συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Παράλληλα, και κατ' εξαίρεση γίνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο εξιτήρια ασθενών με covid-19 από τα νοσοκομεία ώστε να απελευθερωθούν κλίνες και να κερδηθεί πολύτιμος χρονος. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τόσο τον γενικό γραμματέα υπηρεσιών υγείας όσο και τον επικεφαλής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκο Παπαευσταθιου θεωρείται δεδομένο ότι τα εξιτήρια θα γίνουν βάσει όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων και απλως θα συντμηθεί χρονικά η ολοκλήρωση τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα.         Τον υφυπουργό υποδέχθηκ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα μεταφέρονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι 64 συλληφθέντες που σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα.         Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Πλάτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
Image
Image

Search