ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι και πρόστιμα από το ΣΕΠΕ σε αριθμούς – Τι γίνεται με τα μέτρα για τον covid στις επιχειρήσεις

Μέσα στο 2020 έχουν διενεργηθεί από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ συνολικά 56.241 γενικευμένοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 19,2 εκατ. ευρώ.

 

Το πρώτο δίμηνο του 2021 έγιναν από τον ΣΕΠΕ 8.116 γενικευμένοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ενώ ειδικά για την covid και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, έκανε συνολικά 2.815 έλεγχοι και επέβαλε 35 πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

 

Συστάσεις σε 300.000 επιχειρήσεις

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι από το Υπουργείο Εργασίας εστάλησαν συστάσεις σε 300.000 επιχειρήσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσώτης τόνισε την ανάγκη «άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων με υποχρέωση των επιχειρήσεων για εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων για τη μη διασπορά του κορονοϊού».

 

Γενικοί και στοχευμένοι έλεγχοι

Ο κ. Τσακλόγλου απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Κατσώτη για ελλιπείς ελέγχους, αντιτείνοντας ότι διενεργούνται δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για να διαπιστωθεί η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

«Το ΣΕΠΕ σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας διενεργεί γενικούς και στοχευμένους ελέγχους για την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων στους χώρους εργασίας», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου.

 

Ο κ. Κατσώτης υποστήριξε ότι παρά τις καταγγελίες που γίνονται από εργαζομένους για ελλιπή υγειονομικά μέτρα προστασίας τους αποκρύπτονται, δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι χώροι δουλειά τους σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Στα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ήταν καλυμμένη στον γύψο της ακροδεξιάς χούντας, με την ανοχή της πλειοψηφίας των πολιτών, μιλούσε λίγο από βλαχοκαθαρεύουσα, έ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη δική μας συμπεριφορά, εκτιμά ότι θα υπάρξει η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2. Όπως ανακοινωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μέχρι χθες 4.160 μονα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Πάτρα σε γυμναστήριο και προσέφερε υπηρεσίες άθλησης, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.  Ίσως να πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο θ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search