ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Κοζάνη με δυο νεκρούς: Έπεσαν από ύψος 70 μέτρων

Σε ύψος 70 μέτρων έπαθε βλάβη ο μηχανισμός του ειδικού καλαθιού στο οποίο βρίσκονταν οι δύο τεχνίτες που έχασαν τη ζωή τους σήμερα, ενώ έκαναν εργασίες στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό του Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη.

 

Οι άτυχοι εργαζόμενοι ηλικίας από 40 έως 45 ετών δούλευαν σε υπεργολαβική εταιρεία που έχει έδρα το εξωτερικό κι είχε αναλάβει την αποθείωση της 5ης μονάδας του σταθμού.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν οι δύο άνδρες παρουσίασε κάποιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να έχουμε το τραγικό γεγονός.

 

«Με αυτά που έχουμε μάθει έως τώρα, πρέπει να σημειώθηκε βλάβη στο καλάθι με το οποίο ανεβαίνουν και κατεβαίνουν οι τεχνίτες για να κάνουν τις εργασίες τους. Είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται για να καθαριστούν τα τζάμια σε ψηλά και γυάλινα κτίρια», λέει στο newsit.gr, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης και προσθέτει: «Από τα δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους ο ένας ήταν Έλληνας από τη Φλώρινα, ενώ ο άλλος υπήκοος Βουλγαρίας».

 

Απίστευτες σκηνές

 

Oι σκηνές που διαδραματίστηκαν στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό έκοψαν την ανάσα ακόμα και των πιο ψύχραιμων, ενώ οι εικόνες που αντικρίζουν μετά το θάνατο των δύο ανδρών οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο ένας εκ των τεχνητών έπεσε στο έδαφος από ύψος των 70 μέτρων, ενώ o δεύτερος κατά την πτώση του, το σώμα του μπερδεύτηκε με τα συρματόσχοινα, με αποτέλεσμα να κρέμεται από αυτά.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Βασίλης Τσίγκας, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι διαθέτουν εμπειρία και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την εκτέλεση του έργου.

 

Σημείωσε δε, ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ολοκληρώσει το φθινόπωρο τις εργασίες στον μισό πύργο ψύξης, αλλά σταμάτησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, για να συνεχίσουν την άνοιξη.

 

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην οποία αναφέρει ότι το τραγικό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. “Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι εργαζόμενοι , σε εταιρία που συμμετείχε στις εργασίες αποθείωσης , έπεσαν από το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν και ήταν αναρτημένο σε μεγάλο ύψος. Το νέο εργατικό δυστύχημα έγινε λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στην Εύβοια όπου χάθηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, μεγαλώνοντας τη λίστα των θανάτων από εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τη θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων που χάθηκαν.

 

Ταυτόχρονα, ζητά την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και την αναζήτηση των ευθυνών που υπάρχουν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Από την πλευρά της η ΔΕΗ με το δελτίο τύπου που εξέδωσε προσθέτει τα εξής: “Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 16.04.2021, στις 12 το μεσημέρι συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύματα δύο εργαζόμενους σε εργολάβο, στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου.

 

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του Αναδόχου.

 

Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές. Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση.

 

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους”.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο 17χρονος μαθητής δείχνει στην κάμερα του LIVE NEWS το χέρι που ήρθε σε επαφή με το γυμνό καλώδιο. Εξηγεί πώς τον χτύπησε το ρεύμα μέσα στο σχολείο του στη Πάτρα και φαίνεται να . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για ψέματα από την πλευρά του Κωνσταντίνου Τασούλα. «Μην ακούτε τα ψέματα του κ. Τασούλα. Μονομερώς ο Πρόεδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search