ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεδιάσκεψη εθελοντικών οργανώσεων και φορέων Πολιτικής Προστασίας

Η βελτίωση του συντονισμού των δράσεων εθελοντικών ομάδων και Περιφέρειας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, μέσω κατάθεσης προτάσεων, εντοπισμού προβλημάτων και ανταλλαγής απόψεων συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων 70 φορέων Πολιτικής Προστασίας της Αττικής.

 

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, στην παρέμβασή του, εξήρε τον ρόλο των εθελοντών σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης κρίσεων μετά από φυσικές καταστροφές, υπογραμμίζοντας ότι για την Περιφέρεια Αττικής, οι εθελοντές είναι ισχυροί σύμμαχοι με καθοριστική συμβολή στη διαχείριση κρίσεων από φυσικές καταστροφές που παρατηρούνται συχνά τελευταία λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας από το εξειδικευμένο δυναμικό της Περιφέρειας για τη συντονισμένη αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας και ανακοίνωσε ότι «στον σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι η οργάνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων της με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε το επιχειρησιακό κέντρο που θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και θα είναι διασυνδεδεμένο με όλα τα υφιστάμενα επιχειρησιακά κέντρα θα ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις».

 

Στο έργο των εθελοντών αναφέρθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, επισημαίνοντας ότι οι εθελοντικές οργανώσεις και τα μέλη τους δίνουν δυναμικό "παρών" σε περιόδους φυσικών καταστροφών και θεομηνιών, όπως στην πρόσφατη θεομηνία "Μήδεια".

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό. Τέθηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των εθελοντών και την εξασφάλιση κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής. Επίσης, προτάθηκε η διοργάνωση δράσεων στα σχολεία με στόχο την ενίσχυση του εθελοντισμού αλλά και έκδοση ειδικής κάρτας εθελοντή, η θεσμοθέτηση ειδικού συστήματος οριοθέτησης και η εξασφάλιση ειδικών άδειών που θα τους δικαιολογούν σε έκτακτες περιπτώσεις να απουσιάζουν από τις εργασίες τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα παρατηρήθηκε στα Χανιά και το Ηράκλειο την εβδομάδα 10 έως 16 Μαΐου 2021. Το γεγονός αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς πρόκειται για δύο περιο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών καταγράφει 1.425 κρούσματα, ενώ η συμπρωτεύουσα 245. Τριψήφιο αριθμό «δίνει» και η Αιτωλοακαρνανία με 114 μολύνσεις. Ακόμα, η Λάρισα καταγράφει 90 μολύνσ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.812, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE- IP AdaptInGR
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν, νωρίς το απόγευμα τρεις γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.   Οι 4  κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τον ορισμό της δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Δούκα, είχε σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στο γραφείο του στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Με την ευκαιρία της επίσκε
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search