ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ελληνικά πανεπιστήμια «χτίζουν γέφυρες» με τον κόσμο

 Τις δυνατότητες που «ανοίγονται» στην Ανώτατη Εκπαίδευση παρουσίασαν σε διεθνές κοινό τα υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

 

Εκπρόσωποι από έντεκα ελληνικά πανεπιστήμια, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, παρουσίασαν σε πλήθος ξένων Πρεσβευτών, μορφωτικών ακολούθων και δημοσιογράφων που παρέστησαν στην εκδήλωση, τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που διαθέτουν και στα οποία φοιτούν φοιτητές από το εξωτερικό.

 

«Είναι μία ιδιαίτερη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα, καθώς τα πανεπιστήμιά μας ανοίγουν τις πόρτες τους για να καλωσορίσουν νέες συνεργασίες. Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και όσον αφορά την υψηλή ποιότητα σπουδών, αλλά και το βιωματικό περιεχόμενο», ανέφερε στον χαιρετισμό της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

«Οι εκπαιδευτικοί μας και το περιεχόμενο των μαθημάτων που προσφέρονται, μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις και θα παρέχουν σε όσους φοιτητές επιλέξουν την Ελλάδα μία αποκλειστική ακαδημαϊκή κατάρτιση», τόνισε.

 

Η υπουργός έδωσε μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο που πρόκειται να ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος, το προπτυχιακό στην Αρχαιολογία, Ιστορία και Φιλολογία της Αρχαίας Ελλάδας. Θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Σημείωσε, επίσης, ότι προετοιμάζεται ένα νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα διευκολύνει τις διαδικασίες για σύναψη συνεργασιών μεταξύ των πανεπιστημίων, αλλά και για τη δημιουργία νέων ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων.

 

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στις διεθνείς συνεργασίες που δρομολογούνται κατόπιν πρωτοβουλίας της, όπως αυτή με το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Institute of International Education), που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων και οικοδομούν γερά και ουσιαστικά θεμέλια στις διμερείς σχέσεις της χώρας διεθνώς.

 

«Η κινητικότητα δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των λαών, επιτρέπει τη διάχυση της γνώσης και διαμορφώνει τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου. Επιτρέπει καλύτερη αλληλοκατανόηση και προωθεί την ανεκτικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό. Η κινητικότητα αποτελεί μια δεξιότητα και ένα ισχυρό προσόν, ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Αξίζει να επενδύσουμε σ' αυτήν», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν στα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπειθαρχία συνέστησαν όσοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού στον τομέα της Υγείας.   Αναλυτικά: Ειδικότερα μ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

  Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας σήμερα να επιβεβαιώνουν το πρώτο κρούσμα εντός ελληνικής επικράτειας. Στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με τα άμαξια τα έβαλαν άγνωστοι νεαροί στην Πάτρα μετά το τέλος της κινητοποίησης που έγινε στο κέντρο το απόγευμα της Τετάρτης.   Οι άγνωστοι έσπασαν ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τεταμένο ήταν το κλίμα στο κέντρο της Πάτρας , καθώς οργανώθηκε πορεία  μετά τη χθεσινή εισβολή της Αστυνομίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.   Οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας ήταν δύο.  Η μια ήταν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search