ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δάσκαλοι:Τα μαθήματα ειδικοτήτων να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρει:                                   

Αρκετοί συνάδελφοι μας πληροφορούν πως σε ορισμένα σχολεία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να διδάσκονται από συναδέλφους δασκάλους μαθήματα ειδικοτήτων (εικαστικά, θεατρική αγωγή κ.λπ.). Αυτό συνήθως συμβαίνει σε σχολεία της υπαίθρου, όπου εργάζονται νεότεροι συνάδελφοι με μεγαλύτερο διδακτικό ωράριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να περισσεύουν από τον πρωινό κορμό ορισμένες διδακτικές ώρες από τους δασκάλους και αυτές να διατίθενται για την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες και καλύπτονται τα κενά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτήν την πρακτική. Θεωρεί πως όλα τα μαθήματα ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Εφόσον περισσεύουν ώρες δασκάλων για τους λόγους που προαναφέραμε σε κάποιο σχολείο, αυτές θα πρέπει να διατίθενται για ενισχυτική διδασκαλία. Τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, όπου έχουν εφαρμοστεί, έχουν πετύχει εξαιρετικά και πιστοποιημένα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά υποβαθμισμένα.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μη συναινούν σε τέτοιες πρακτικές και να διεκδικούν την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων που χρειάζεται το σχολείο τους από αντίστοιχες ειδικότητες.

 Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει τις αλχημείες, προκειμένου να επιτυγχάνει κάλυψη των κενών που διαπιστώνονται στα σχολεία.

 Το αίτημά μας για ποιοτική εκπαίδευση όλων των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

ανθασμένη και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο μουφτής Κομοτηνής, Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ, εκφράζοντας φόβο ότι μπορεί να προκαλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, Κορίνθου με πολλούς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φαίνεται πώς αυτόπτες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search