ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δάσκαλοι:Τα μαθήματα ειδικοτήτων να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρει:                                   

Αρκετοί συνάδελφοι μας πληροφορούν πως σε ορισμένα σχολεία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να διδάσκονται από συναδέλφους δασκάλους μαθήματα ειδικοτήτων (εικαστικά, θεατρική αγωγή κ.λπ.). Αυτό συνήθως συμβαίνει σε σχολεία της υπαίθρου, όπου εργάζονται νεότεροι συνάδελφοι με μεγαλύτερο διδακτικό ωράριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να περισσεύουν από τον πρωινό κορμό ορισμένες διδακτικές ώρες από τους δασκάλους και αυτές να διατίθενται για την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες και καλύπτονται τα κενά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτήν την πρακτική. Θεωρεί πως όλα τα μαθήματα ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Εφόσον περισσεύουν ώρες δασκάλων για τους λόγους που προαναφέραμε σε κάποιο σχολείο, αυτές θα πρέπει να διατίθενται για ενισχυτική διδασκαλία. Τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, όπου έχουν εφαρμοστεί, έχουν πετύχει εξαιρετικά και πιστοποιημένα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά υποβαθμισμένα.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μη συναινούν σε τέτοιες πρακτικές και να διεκδικούν την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων που χρειάζεται το σχολείο τους από αντίστοιχες ειδικότητες.

 Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει τις αλχημείες, προκειμένου να επιτυγχάνει κάλυψη των κενών που διαπιστώνονται στα σχολεία.

 Το αίτημά μας για ποιοτική εκπαίδευση όλων των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σύσκεψη σχετικά με την διακίνηση των επιβατών στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα προληπτικά μέτρα αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης ενδεχομένων κρου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικά έργα πολιτισμού που θα ενταχθούν είτε στη τρέχουσα, είτε και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, όπως η ανάδειξη και ενοποίηση μνημείων του ιστορικού κέντρου της Πάτρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ακόμη κακοδαιμονία του ελληνικού Δημοσίου εντόπισε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Αθανάσιος Κυριαζής που λειτουργεί ως ανάχωμα στην έλευση διακεκριμένων καθηγητώ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

  Σάλος έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία μετά από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο βουλευτής εκθέτει σε δημόσια θέα… το πέος του.   Ο βουλευτής James Grundy . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σύσκεψη σχετικά με την διακίνηση των επιβατών στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα προληπτικά μέτρα αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης ενδεχομένων κρουσμάτων του κορωνοϊού
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικά έργα πολιτισμού που θα ενταχθούν είτε στη τρέχουσα, είτε και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, όπως η ανάδειξη και ενοποίηση μνημείων του ιστορικού κέντρου της Πάτρας (Ρωμαϊκό Ωδείο, Ρω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση έχει προξενήσει η δυσάρεστη είδηση με την 38χρονη μητέρα που κατέρρευσε στα Ψηλά Αλώνια, της Πάτρας μετά τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020. Η Νεκταρία Κουτσούκου
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search