ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρόπουλος: Σύνηθες περιστατικό αλλεργίας στο σχολείο της Ανθούπολης

Η απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας Τ. Πετρόπουλου για το περιστατικό στο Δημοτικό σχολείο της Ανθούπολης:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας, έχουν πάρει όλα τα δυνατά και προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των μαθητών και του προσωπικού.

Συγκεκριμένα  πριν μερικούς μήνες όταν παρατηρήθηκε παρουσία άγνωστων ζωυφίων εντός του σχολείου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού απευθύνθηκε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της δημόσιας υγείας, εντοπίστηκε το είδος του ζωυφίου και από πού προερχόταν και προέβη στις εξής ενέργειες: 

1. Κλείσιμο του σχολείου για δύο ημέρες 

 

2. Ριζικό κλάδεμα δένδρων σχολείου από τα οποία προέρχονται τα ζωύφια (είναι Πανελλαδικό το φαινόμενο)

 

3. Εντομοκτονία από ειδικό συνεργείο

 

4. Διπλή γενική απολύμανση του σχολείου από τις καθαρίστριες του σχολείου και από πολυμελές ειδικά εξοπλισμένο συνεργείο του Δήμου

 

5. Απολύμανση κουρτινών, ταπέτων κ.ο.κ.

 

6. Διανεμήθηκε φυλλάδιο με οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας στους γονείς των μαθητών 

 

7. Σύσταση στους μαθητές να μην πλησιάζουν τα δέντρα.

 

Τα μέτρα αυτά απέβησαν αποτελεσματικά και το σχολείο επαναλειτούργησε κανονικά μέσα σε δύο ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.

 

Ανεξάρτητα από το προχθεσινό μεμονωμένο περιστατικό η Αντιδημαρχία παιδείας και Αθλητισμού είχε προγραμματίσει έγκαιρα τις απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις, οι οποίες αρχίζουν άμεσα σε όλα τα σχολεία με πρώτο βέβαια αυτό της Ανθούπολης που λόγω των πολλών δένδρων εμφανίζει οξυμένο το πρόβλημα.

 

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου αντιμετώπισαν σωστά και άμεσα το μεμονωμένο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης , είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Αντιδημαρχία όσο και με τους γονείς του μαθητή που ακολουθήσει την αγωγή  που του συνέστησε ο Παιδίατρος, θα παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα του και πρόκειται για προληπτικούς λόγους να εξετασθεί και από Δερματολόγο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των των πανελλαδικών . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία κάνει λόγο για πολιτική απόφαση και όχι υγειονομική αν αποκλειστούν οι πολίτες της από τυχόν άνοιγμα των συνόρων στις σκανδιναβικές χώρες.Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η υπουρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, μιας κι αυτό δεν κατέστη . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο άτυχος άντρας που ήταν δασοπυροσβέστης, έπαθε εγκεφαλικό και κλήθηκε ασθενοφόρο ενώ στην περιοχή υπήρχε ένας γιατρός, γενικής ιατρικής.Ο γιατρός του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, μιας κι αυτό δεν κατέστη δυνατό το Πάσχα, λό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα και γέμισε με θλίψη ολόκληρη την Ναυπακτία. Ένα 9χρόνο κοριτσάκι το οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας έφυγε από την ζωή. Βαρύ το χτύπημα της μοίρ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search