ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη “φάκα” της εφορίας τα ακίνητα για AirBnB!

  Οι ιδιοκτήτες  ακινήτων που νοικιάζονται μέσω  Airbnb και άλλων συστημάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, το πήραν πλέον απόφαση: Δεν μπορούν να αποφύγουν την εφορία, καθώς η ΑΑΔΕ διαθέτει πλέον αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου και  θα τους ανακαλύψει οπωσδήποτε μέσα σε λίγους μήνες.
Σπεύδουν λοιπόν και δηλώνουν τα ενοικιαζόμενα ακίνητά τους στο ειδικό Μητρώο της ΑΔΑΕ, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα που επαπειλούνται για τους  παραβάτες.
Ως τη λήξη της σχετικής προθεσμίας  στις 28 Φεβρουαρίου, είχαν δηλωθεί ήδη διπλάσιος αριθμός ακινήτων από πέρυσι. Μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες δηλώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.
 

Ειδικότερα είχαν δηλωθεί ως ενοικιαζόμενα με βραχυχρόνια μίσθωση  83.354 σπίτια, διαμερίσματα και δωμάτια σε όλη την Ελλάδα, έναντι 48.161 πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna, τα σκήπτρα κρατάει η Κρήτη, με 12.827 δηλωθέντα ακίνητα  πέρυσι. Ακολουθούσαν η περιοχή πρωτευούσης με 10.332 και η Κέρκυρα με 3.441. Πολύ λιγότερα ήταν στη Θεσσαλονίκη (2.299), τη Σαντορίνη (1.803), την Κασσάνδρα Χαλκιδικής (1.683), τη Μύκονο (1.574), την Κεφαλονιά (1.437) και τη Μάνη (815).
 Οι "πειρατές" γίνονται νόμιμοι

Από τη σύγκριση των στοιχείων φαίνεται ότι πέρυσι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες “αψήφησαν” την εφορία και συνέχισαν να εισπράττουν ενοίκια από AirBnB χωρίς να πληρώνουν τον αναλογούντα φόρο.
Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει  και όλοι πλέον γνωρίζουν ότι είναι θέμα λίγων μηνών να αποκαλυφθούν, αν συνεχίσουν την παρανομία.
Βάσει των διατάξεων που ψηφίστηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, για να μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα οι διάφορες πλατφόρμες  βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb, HomeAway κλπ), είναι πλέον υποχρεωμένες να παραδίδουν στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία για τα ελληνικά ακίνητα που διαχειρίζονται και για τα ποσά που αποδίδουν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι φορολογικές αρχές θα έχουν λοιπόν τη δυνατότητα να διασταυρώνουν στοιχεία πολλές φορές στη διάρκεια του έτους και είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να ξεφύγει κάποιος που δεν έχει μπει στο Μητρώο της ΑΑΔΕ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις 11.30 τη νύχτα της Πέμπτης σε κατάστημα της Πατρών Κλάους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός άνδρας φέρεται να απείλησε με όπλο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Δυσάρεστα είναι τα νέα μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου Ρομά που είχε βρεθεί θετικός σε κορωνοϊό και τα δείγματα που ελήφθησαν σε 29 άτομα στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις τελ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από ένα… ηχηρό ναυάγιο, μετά από “οργιώδεις” παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, το Eurogroup έφτασε σε συμφωνία. Μετά το “ναυάγιο” της περασμένης εβδομάδας, το ρεπορτάζ έλεγε πως το . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο δημοσιογράφος Jeff Yang στεκόταν στην ουρά για να μπει σε ένα κατάστημα, στη γειτονιά του, στο Λος Αντζελες, HΠΑ, στις 23 Μαρτίου, όταν μια γυναίκα όρμησε κατευθείαν πάνω του. «Κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στους Αμπελόκηπους Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 5
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στον οικισμό τον Ρομά στην Κάτω Αχαία έντονη αστυνομική παρουσία με στόχο να τηρηθούν τα μέτρα σχετικά με τον κορωνοιό. Στην περιοχή έχουν εκφραστεί παράπονα και διαμαρτυρίες για τον συνωστισμό που έχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλήθεια είναι! Με αυτή την Κυβέρνηση δεν πρέπει κανένας να κοιμάται ήσυχος! Ούτε σε καραντίνα, ούτε μπροστά στον μέγιστο κίνδυνο που απειλεί την χώρα. Και είναι βέβαιο ότι η υγειονομική κρίση και οι τ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search