ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερώτηση Τσιγκρή για αποζημιώσεις ενστόλων

 Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με το ωράριο εργασίας και τις αποζημιώσεις των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

 

«Σύμφωνα με το από 15/1/2020 υπόμνημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, καταγράφονται προβλήματα που αφορούν στην τήρηση του επίσημου ωραρίου και στην ανά περίπτωση θέσπιση καταβολής της αποζημίωσής τους.

 

Tα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν απλήρωτα για τη νυκτερινή τους απασχόληση, ενώ από την 01/1/2017 έπαψε να καταβάλλεται το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας.

 

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι τους ανατίθενται ολοένα και περισσότερα καθήκοντα άνευ αποζημίωσης, ενώ το εργασιακό πλαίσιο επεκτείνεται διαρκώς εξαιτίας των αυξανόμενων αναγκών και απαιτήσεων των μονάδων.

 

Τα παραπάνω αδικούν όλους όσους ασκούν με συνέπεια και προσήλωση τα καθήκοντα τους, προστατεύοντας την εθνική μας ακεραιότητα, ιδίως στη σημερινή συγκυρία που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα».

 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για: α) την  αναγνώριση του πραγματικού εύρους απασχόλησης του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, σε σχέση με το επίσημο ωράριο εργασίας και β) την ακριβή αποτύπωση και την άμεση καταβολή της υπερωριακής τους εργασίας;

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

"Έμαθα να κλείνω την πόρτα και στον εξωτερικό ζόφο, όπως ο διάχυτος πανικός απέναντι σε αυτόν τον ιό, αλλά και στο εσωτερικό μου σκοτάδι..."Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοινώνει ότι, λόγω των συνθηκών, ακυρώνει την έκθεση TAKIS. Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου, μια συμπαραγωγή του Μουσείου με την Tat . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα αντίδρασης στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.Με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με αφορμή τα μέτ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παραμένει σταθερή και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική για να βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση, ανακοίνωσε σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παραλήφθηκε σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» η βοήθεια που προσέφερε ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών ΑΕ. Και περιείχε 2.000 προστατευτικές μάσκες.Η Διοίκηση του Νοσοκομείου  ευχαρισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Δυναμική κινητοποίηση στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο του Ρίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 7/04 στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης που διοργάνωσε η ΟΕΝΓΕ.Δεκάδες σωματεία, φοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία, που κάλεσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτικός Σύλλογο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search