ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού: Πρακτικός οδηγός για τα ψώνια

Από το πρωί της Δευτέρας, 23 Μαρτίου ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία, όπως ήταν εύλογο, δημιούργησε και αρκετά ερωτηματικά για τον τρόπο που θα κινούμαστε και στις αγορές μας.

Πριν βγείτε από το σπίτι

-Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει στη λίστα σας όλα όσα χρειάζεστε χωρίς παραλείψεις που ίσως να σάς αναγκάσουν να ξαναβγείτε εκτός σπιτιού.

-Οργανώστε τη λίστα σας ανά είδος.

-Φροντίστε να έχετε στην τσάντα σας τα απολύτως απαραίτητα όπως γάντια, απολυμαντικό χεριών, μάσκες. .

-Πλένετε καλά και απολυμαίνετε τα χέρια σας πριν βγείτε από το σπίτι. Φορέστε τα γάντια αφού βγείτε από την έξοδο του σπιτιού σας .

-Φροντίστε να έχετε μαζί σας το κινητό σας αν έχετε στείλει στο 13033 SMS.

-Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας και τη δική σας τσάντα για τα ψώνια. Προστατεύουμε το περιβάλλον και κατά συνέπεια τον εαυτό μας.

Αφού βγείτε από το σπίτι

-Αν οδηγείτε, ανοίγετε την πόρτα, απολυμαίνετε το τιμόνι κ.λ.π και αφού όλα είναι όπως πρέπει φοράτε τα γάντια σας. Φροντίστε πάντα να έχετε εφεδρικά αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια καθαρισμού και απολυμαντικό. Αν μπείτε σε ταξί ή άλλο μέσο μεταφοράς αποφύγετε να αγγίζετε τις επιφάνειες όσο είναι δυνατό. Κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά.

Στις αγορές σας

-Να είστε υπομονετικοί αν χρειαστεί να περιμένετε έξω από το κατάστημα μέχρι να σάς επιτρέψουν την είσοδο ακολουθώντας τις επίσημες κατευθυντήριες.

-Έχετε έτοιμη τη λίστα με τις αγορές σας για να μην καθυστερήσετε. Δεν πρέπει να χρονοτριβείτε.

-Μην αγγίζετε άσκοπα τα προϊόντα στα ράφια παρά μόνο αν έχετε σκοπό να τα αγοράσετε.

-Αν θέλετε να προμηθευτείτε λαχανικά, φορέστε καινούρια γάντια και μην αγγίζετε άσκοπα λαχανικά που δεν θα αγοράζετε.

-Μην συνωστίζεστε στα ταμεία. Διατηρείτε την απόσταση του 1.5 μέτρου για να παραμείνετε ασφαλείς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: Για  ακόμα μία φορά παρακολουθούμε  την Ελληνική Κυβέρνηση με μπροστάρη την ανεκδιήγητη κα Νικολάου να δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό της.  Ένα πρόσωπο αποκρ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οπως ανακοίνωσε η Σουπερ Λιγκ 2, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά και του μέλους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α κ. Οδυσσέα Παξινού, . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε δραματικούς τόνους ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ περιέγραψαν την κατάσταση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, στη διαδικασία ακρόασης φορέων, στη Βουλή, όπου συζητούνται οι δύο τελευταίες Πρά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις τρομάζουν τους φορολογούμενους, για ενδεχόμενα μπλεξίματα με την εφορία και την επιβολή προστίμων, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα, καθώς υπάρχουν περι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, μιας κι αυτό δεν κατέστη δυνατό το Πάσχα, λό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα και γέμισε με θλίψη ολόκληρη την Ναυπακτία. Ένα 9χρόνο κοριτσάκι το οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας έφυγε από την ζωή. Βαρύ το χτύπημα της μοίρ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search