ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση Κυκλοφορίας : Ποιες είναι οι συνηθέστερες παραβάσεις

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το σύνολο των αστυνομικών που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας προκειμένου οι πολίτες να εμπεδώσουν τα μέτρα που οφείλουν να τηρούν για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Η πλειοψηφία των Πατρινών όπως δείχνουν τα στοιχεία της Αστυνομίας έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Αστυνομίας και αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που με διάφορες προφάσεις βγαίνουν από το σπίτι αψηφώντας τα «μπλόκα» της Αστυνομίας και το πρόστιμο των 150 ευρώ!

Η Αστυνομίας Καθημερινά κάνει συνεχείς ελέγχους όλο το 24ωρο και εστιάζει σε σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση πολιτών όπως το Νότιο Πάρκο, η Πλαζ και οι πλατείες. Σε σχέση με την εικόνα που επικρατούσε πριν από εβδομάδα παρατηρείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί στα μέτρα.

Οι πιο συχνές παραβάσεις

Όσον αφορά στην «ακτινογραφία» των παραβάσεων που έχουν καταγραφεί από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στους δρόμους της Πάτρας, από τις 23 Μαρτίου οπότε και τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων στους δρόμους, οι τρεις πιο συχνές είναι οι εξής:

1ον) Στέρηση βεβαίωσης ή μη αποστολής SMS κυρίως από οδηγούς οχημάτων

2ον) Στο όχημα επιβαίνει και τρίτο άτομα (ενήλικας) παρά την ρητή απαγόρευση που προβλέπει δυο μόνον ενήλικες

3ον) Χρησιμοποιούν το σκοπό μετακίνησης σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο. Για παράδειγμα, στέλνουν το πρωί SMS και το επιδεικνύουν τις βραδινές ώρες.

Οι πιο σύνηθες αιτιάσεις

Αρκετές παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί σε άτομα που προφασίζονται τα εξής:

-Πρώτον, οι περισσότεροι επικαλούνται άθληση σε εξωτερικούς χώρους και ότι μένουν κοντά, αλλά απαγορεύεται αυτήν την περίοδο η άθληση και η αναψυχή σε πάρκα, παιδικές χαρές και εξωτερικούς χώρους άθλησης όπως το Νότιο Πάρκο και η Πλαζ, ενώ έμεναν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

- Επικαλούνται ως λόγο μετακίνησης την φροντίδα οικόσιτων ζώων για να μεταβούν σε χωριά της Αχαΐας (π.χ. των Καλαβρύτων) όπου έχουν εξοχικές κατοικίες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας έδωσε το πράσινο φως για να χορηγείται κολχικίνη σε ορισμένους ασθενείς με κορονοϊό. Πρόκειται για ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Η εκδήλωση εστίασε στα συστατικά που αποτελούν το μακρόχρονο καρναβάλι μας, ρίχνοντας φως σε ορισμένα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ικανοποίησή του για την τήρηση των μέτρων στην αγορά, αν και ο κόσμος ήταν πολύς, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τη βόλτα που πραγματο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πένθος βυθίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Υπαστυνόμου Α’ Δημήτρη Κίτσου υποδιοικητή της Τροχαίας Πύργου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πένθος βυθίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Υπαστυνόμου Α’ Δημήτρη Κίτσου υποδιοικητή της Τροχαίας Πύργου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 53 ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, εξακολουθεί να προβληματίζει τους επιστήμονες που κάθε μέρα, μετρούν εκατοντάδες νέους “θετικούς” στον Κορωνοϊό.Πως κατανέμονται τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα περίμενε κανείς σε μια χρονιά όπου 4 με 5 μήνες τους περάσαμε σε καθεστώς καραντίνας και γενικότερα με πολλούς περιορισμούς στις μετακινήσεις θα ήταν πιο … ασφαλές οδικά.Η εικόνα των άδειων δρόμων,
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search