ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση Κυκλοφορίας : Ποιες είναι οι συνηθέστερες παραβάσεις

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το σύνολο των αστυνομικών που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας προκειμένου οι πολίτες να εμπεδώσουν τα μέτρα που οφείλουν να τηρούν για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Η πλειοψηφία των Πατρινών όπως δείχνουν τα στοιχεία της Αστυνομίας έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Αστυνομίας και αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που με διάφορες προφάσεις βγαίνουν από το σπίτι αψηφώντας τα «μπλόκα» της Αστυνομίας και το πρόστιμο των 150 ευρώ!

Η Αστυνομίας Καθημερινά κάνει συνεχείς ελέγχους όλο το 24ωρο και εστιάζει σε σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση πολιτών όπως το Νότιο Πάρκο, η Πλαζ και οι πλατείες. Σε σχέση με την εικόνα που επικρατούσε πριν από εβδομάδα παρατηρείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί στα μέτρα.

Οι πιο συχνές παραβάσεις

Όσον αφορά στην «ακτινογραφία» των παραβάσεων που έχουν καταγραφεί από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στους δρόμους της Πάτρας, από τις 23 Μαρτίου οπότε και τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων στους δρόμους, οι τρεις πιο συχνές είναι οι εξής:

1ον) Στέρηση βεβαίωσης ή μη αποστολής SMS κυρίως από οδηγούς οχημάτων

2ον) Στο όχημα επιβαίνει και τρίτο άτομα (ενήλικας) παρά την ρητή απαγόρευση που προβλέπει δυο μόνον ενήλικες

3ον) Χρησιμοποιούν το σκοπό μετακίνησης σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο. Για παράδειγμα, στέλνουν το πρωί SMS και το επιδεικνύουν τις βραδινές ώρες.

Οι πιο σύνηθες αιτιάσεις

Αρκετές παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί σε άτομα που προφασίζονται τα εξής:

-Πρώτον, οι περισσότεροι επικαλούνται άθληση σε εξωτερικούς χώρους και ότι μένουν κοντά, αλλά απαγορεύεται αυτήν την περίοδο η άθληση και η αναψυχή σε πάρκα, παιδικές χαρές και εξωτερικούς χώρους άθλησης όπως το Νότιο Πάρκο και η Πλαζ, ενώ έμεναν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

- Επικαλούνται ως λόγο μετακίνησης την φροντίδα οικόσιτων ζώων για να μεταβούν σε χωριά της Αχαΐας (π.χ. των Καλαβρύτων) όπου έχουν εξοχικές κατοικίες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Κοινότητα Κάτω Αχαΐας  τοποθέτησαν καπάκια σε φρεάτια στην Παραλία  και κατά μήκος της Πατρών Πύργου στην Κ. Αχαΐα.  Πολλά από αυτά είχαν κλαπεί στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Υπό την Ύπατη Αιγίδα του Επιτίμου Προέδρου του «Ι.Ε.Θ.Π», Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την Επίτιμη Προεδρία του ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου θα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Συνέντευξη στην Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Περδικάρη έδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.    Ο Ευρωβουλευτής σημειώνει ότι σύ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Υπό την Ύπατη Αιγίδα του Επιτίμου Προέδρου του «Ι.Ε.Θ.Π», Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την Επίτιμη Προεδρία του ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου θα πραγματοποιηθεί Τρι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

     Όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!», Πρόεδρος ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. Αχαΐας :     «Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, υπάρχει η έντιμη και η ηθική στάση  απένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από τη δίμηνη παύση εργασιών του εν μέσω καραντίνας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδρίασε στις 18 Μάϊου σε μία συνεδρίαση που έληξε άρον-άρον καθώς η Δημοτική Αρχή, εκνευρισμένη από
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search