ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H πανδημία κάνει την Ελλάδα περιζήτητη: Μαζικές αιτήσεις για επαναπατρισμό

Πάνω από 4.000 Έλληνες και ομογενείς που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αιτηθεί ηλεκτρονικά τον επαναπατρισμό τους στη χώρα μας, καθώς η τρομακτική εξάπλωση του κορονοϊού μετά την καθυστέρηση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη λήψη μέτρων, έχει σκορπίσει φόβο και ανησυχία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι αιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους ταξιδιώτες και όλους εκείνους που έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα από την Μεγάλη Βρετανία,

αλλά με ελληνικής καταγωγής πολίτες που θεωρούν την Ελλάδα μετά τα μέτρα που έλαβε, πιο θωρακισμένη ως χώρα απέναντι στον φονικό ιό.

 

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει μετά και τον καθημερινό έλεγχο που κάνουν στις στατιστικές και τα στοιχεία που σχετίζονται με τους αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών από τον κορονοϊό που μέχρι ώρας στην Ελλάδα δείχνουν να είναι πιο ελεγχόμενοι σε σχέση με τους ξέφρενους ρυθμούς που παρουσιάζει η πανδημία στο Λονδίνο.

 

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πρεσβείας

Η απόφαση όλων αυτών των πολιτών για επαναπατρισμό δεν ήταν τυχαία, καθώς πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, καλούσε τους ενδιαφερόμενους μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας να εγγραφούν στις καταστάσεις αιτούντων επαναπατρισμό.

 

Ο επαναπατρισμός των ανωτέρω πολιτών θα αποφασισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Θέλουν να έρθουν… και Γερμανοί!

Επίσης την Πρεσβεία τους στη Γερμανία έχουν επισκεφτεί και πολλοί Γερμανοί πολίτες, οι οποίοι κάνουν προσπάθειες να έρθουν στη χώρα μας, καθώς διατηρούν εξοχικά σπίτια σε Κρήτη και Πελοπόννησο.

newsit.gr

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Κοινότητα Κάτω Αχαΐας  τοποθέτησαν καπάκια σε φρεάτια στην Παραλία  και κατά μήκος της Πατρών Πύργου στην Κ. Αχαΐα.  Πολλά από αυτά είχαν κλαπεί στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Υπό την Ύπατη Αιγίδα του Επιτίμου Προέδρου του «Ι.Ε.Θ.Π», Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την Επίτιμη Προεδρία του ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου θα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Συνέντευξη στην Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Περδικάρη έδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.    Ο Ευρωβουλευτής σημειώνει ότι σύ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Υπό την Ύπατη Αιγίδα του Επιτίμου Προέδρου του «Ι.Ε.Θ.Π», Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και την Επίτιμη Προεδρία του ΥΜΑΘ κ. Θ. Καράογλου θα πραγματοποιηθεί Τρι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

     Όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!», Πρόεδρος ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. Αχαΐας :     «Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, υπάρχει η έντιμη και η ηθική στάση  απένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από τη δίμηνη παύση εργασιών του εν μέσω καραντίνας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδρίασε στις 18 Μάϊου σε μία συνεδρίαση που έληξε άρον-άρον καθώς η Δημοτική Αρχή, εκνευρισμένη από
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search