ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H πανδημία κάνει την Ελλάδα περιζήτητη: Μαζικές αιτήσεις για επαναπατρισμό

Πάνω από 4.000 Έλληνες και ομογενείς που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αιτηθεί ηλεκτρονικά τον επαναπατρισμό τους στη χώρα μας, καθώς η τρομακτική εξάπλωση του κορονοϊού μετά την καθυστέρηση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη λήψη μέτρων, έχει σκορπίσει φόβο και ανησυχία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι αιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους ταξιδιώτες και όλους εκείνους που έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα από την Μεγάλη Βρετανία,

αλλά με ελληνικής καταγωγής πολίτες που θεωρούν την Ελλάδα μετά τα μέτρα που έλαβε, πιο θωρακισμένη ως χώρα απέναντι στον φονικό ιό.

 

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει μετά και τον καθημερινό έλεγχο που κάνουν στις στατιστικές και τα στοιχεία που σχετίζονται με τους αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών από τον κορονοϊό που μέχρι ώρας στην Ελλάδα δείχνουν να είναι πιο ελεγχόμενοι σε σχέση με τους ξέφρενους ρυθμούς που παρουσιάζει η πανδημία στο Λονδίνο.

 

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πρεσβείας

Η απόφαση όλων αυτών των πολιτών για επαναπατρισμό δεν ήταν τυχαία, καθώς πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, καλούσε τους ενδιαφερόμενους μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας να εγγραφούν στις καταστάσεις αιτούντων επαναπατρισμό.

 

Ο επαναπατρισμός των ανωτέρω πολιτών θα αποφασισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Θέλουν να έρθουν… και Γερμανοί!

Επίσης την Πρεσβεία τους στη Γερμανία έχουν επισκεφτεί και πολλοί Γερμανοί πολίτες, οι οποίοι κάνουν προσπάθειες να έρθουν στη χώρα μας, καθώς διατηρούν εξοχικά σπίτια σε Κρήτη και Πελοπόννησο.

newsit.gr

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
Image
Image

Search