ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι μένουν εκτός των... 800 ευρώ

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς εξηγεί ποιοι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Πενιχρό το εισόδημα όσων δουλεύουν εκ περιτροπής και με μερική απασχόληση.

Τις κατηγορίες των εργαζομένων που αυτοί τη στιγμή δεν βρίσκονται υπό την ομπρέλα προστασίας του κράτους και μένουν εκτός επιδόματος 800 ευρώ ανέφερε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται οι άνεργοι, μέρος των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν έχουν ανακοινωθεί οι ΚΑΔ τους, εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου που λύθηκε η σύμβασή τους έστω και λίγες μέρες πριν την κρίση του κορονοϊού, εργαζόμενοι στον τουρισμό, αλλά και κάποιες κατηγορίες ωρομισθίων.

Επίσης αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους που θα συνεχίζουν να εργάζονται σε επιχειρήσεις που πλήττονται με καθεστώς εκ περιτροπής που μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μερικής απασχόλησης. «Αν κάποιος δουλεύει 4ωρο για 13 μέρες το μήνα θα λάβει 200 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά για αυτή την κατηγορία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: "Οι 111 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν μέσω της κοινωφελούς εργασίας (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ 3/2019, 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης) και . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ανακοίνωσης αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας εξέδωσαν δυο κομματικά στελέχη εξηγώντας εκτενώς του λόγους της κίνησης τους αυτής. Πρόκειται για τους Περικλή ( Άλκης ) Φλωρόπ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά επισκέπτεται αύριο και μεθαύριο, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εργαζόμενους.   Τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: "Οι 111 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν μέσω της κοινωφελούς εργασίας (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ 3/2019, 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης) και είχαν επιστρέψει στι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ανακοίνωσης αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας εξέδωσαν δυο κομματικά στελέχη εξηγώντας εκτενώς του λόγους της κίνησης τους αυτής. Πρόκειται για τους Περικλή ( Άλκης ) Φλωρόπουλο, Πρώην Συντονισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φόβο και ανησυχία προκαλεί η μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου, προέδρου του ΝΑΟΚ και του ελαιουργικού σν/σμού της Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Αντώνη Σοφιανού..   Ο κ. Σοφιανός
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search