ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελικά να φοράμε ή όχι μάσκα; -Σήμερα οι απαντήσεις

Πολλά έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες για τη χρήση της μάσκας και αν πρέπει να τη φοράμε, πού και για πόσο, ώστε να προστατευθούμε από τον κορωνοϊό.

 

Σήμερα λοιπόν, η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει για το θέμα αυτό και το απόγευμα ο κ. Τσιόδρας θα δώσει τις πολυπόθητες απαντήσεις που περιμένουν οι πολίτες.

 

Χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας παρέθεσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, τις τοποθετήσεις τόσο του ΠΟΥ, όσο και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

 

Όπως είπε, ο ΠΟΥ δεν είναι απόλυτος στο μήνυμά του για τη χρήση ή μη της μάσκας και αφήνει την κάθε χώρα να αποφασίσει για την εφαρμογή του μέτρου ανάλογα με την πορεία της επιδημίας στη χώρα αυτή και σε συγκεκριμένους χώρους και πληθυσμούς, όπως οι ευπαθείς ομάδες.

 

Παρόμοια ήταν και η θέση του ECDC, το οποίο ανέφερε περισσότερα επιχειρήματα κατά, παρά υπέρ της χρήσης μάσκας από το γενικό κοινό.

 

Εντούτοις, άφησε το ενδεχόμενο χρήσης της μάσκας ανοιχτό, ώστε να δώσει, λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ασυμπτωματικούς ανθρώπους ή ανθρώπους λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η χρήση πρέπει να γίνεται σε περιπτώσεις, όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός και όταν υπάρχει μεγάλη μετάδοση στην κοινότητα.

 

Ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στους κινδύνους που ενέχει  η χρήση μάσκας από τον υγιή πληθυσμό, με σημαντικότερο αυτόν της μόλυνσης από κακή χρήση της μάσκας.

 

Επανέλαβε πως από τα σημαντικότερα μέτρα είναι η αποφυγή του συνωστισμού, η φυσική απόσταση και η συχνή υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό ή σαπούνι και νερό.

 

 

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε μάλιστα πως ακόμα κι αν δοθεί το πράσινο φως να χρησιμοποιηθούν από τον ελληνικό πληθυσμό οι μάσκες, δε γίνεται λόγος για τις μάσκες τύπου FPP2 ή FPP3, οι οποίες προορίζονται για τους επαγγελματίες υγείας.

 

Οι κίνδυνοι από τη χρήση μάσκας σύμφωνα με τον ΠΟΥ

 

Ο ΠΟΥ έχει υποστηρίξει πως η χρήση μασκών από το γενικό κοινό φέρει αβεβαιότητες και πολλούς κινδύνους.

 

Αυτοί είναι:

 

Να μολυνθείς χωρίς να θέλεις με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό σου.

 

Δυσκολία στην αναπνοή από τη χρήση μάσκας.

 

Ψευδής αίσθηση ασφάλειας, η οποία θα οδηγήσει σε λάθος συμπεριφορές σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων, όπως της διατήρησης της φυσικής απόστασης και της υγιεινής των χεριών, που είναι τα πιο σημαντικά μέτρα αυτή την εποχή και

 

Εκτροπή των πόρων από άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα δημόσιας υγείας όπως η υγιεινή των χεριών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Οι απειλές της Τουρκίας για νέο κύμα προσφύγων στα σύνορα του Έβρου έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ.Έτσι, αποφασίστηκε η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με εκατοντάδ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειάς μας με την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων να έχει ξεκινήσει ή να έχει δρομολογηθεί τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να παρουσιαστούν στα σχολεία τους από την Πέμπτη 28 Μαΐου καλούνται οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την εξέλιξη σημαντικών οδικών έργων, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, παρακολούθησε σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την επίσκεψή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα και γέμισε με θλίψη ολόκληρη την Ναυπακτία. Ένα 9χρόνο κοριτσάκι το οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας έφυγε από την ζωή. Βαρύ το χτύπημα της μοίρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Αϊβαλή για την ύπαρξη των προμελετών και της κοστολόγησης του έργου της υπογειοποίησης του τραίνου στον αστικό ιστό της πόλης καθιστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες μία ιδιαίτερα παραγωγική τηλεδιάσκεψη για τα διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search