ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Η Νότια Αμερική, το νέο επίκεντρο της πανδημίας

Η Νότια Αμερική είναι «ένα νέο επίκεντρο» της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στη Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Η Νότια Αμερική αναδείχθηκε σε νέο επίκεντρο της νόσου. Παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σε πολλές χώρες της Νοτίου Αμερικής. Ανησυχία επικρατεί για πολλές από αυτές τις χώρες, όμως ξεκάθαρα, σε αυτή τη φάση, η πλέον πληγείσα είναι η Βραζιλία», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του Οργανισμού για καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τη Γενεύη.

Ο Ράιαν σημείωσε ότι οι αρχές στη Βραζιλία ενέκριναν την ευρεία χρήση του φαρμάκου κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία της COVID-19. Επανέλαβε ότι τα υπάρχοντα κλινικά στοιχεία δεν στηρίζουν την ευρεία χρήση του φαρμάκου εναντίον του νέου κορωνοϊού, δεδομένων των κινδύνων που ενέχει.

Την ίδια ώρα, εννέα αφρικανικά κράτη κατέγραψαν αύξηση 50% σε κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, ενώ άλλα κατέγραψαν μείωση των κρουσμάτων ή σταθερά ποσοστά μολύνσεων, σύμφωνα με τον Ράιαν.

Η χαμηλή θνητότητα ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι ο μισός πληθυσμός της ηπείρου είναι ηλικίας 18 ετών ή μικρότερος, επισήμανε, προσθέτοντας, όμως, ότι εξακολουθεί να ανησυχεί πως η ασθένεια θα εξαπλωθεί σε μια ήπειρο με «σημαντικά κενά» στις υπηρεσίες ΜΕΘ, παροχής οξυγόνου και αναπνευστήρων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναλυτική ανακοίνωση για τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4%, στα 830 ευρώ μεικτά από την 1η Απριλίου αναμένεται να συμπαρασύρει 16 επιδόματα της ΔΥΠΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει, α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search