ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

New York Times για τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού -«Δεν ήταν απλά ονόματα...»

Με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο θέλησαν να αποτυπώσoυν οι New York Times την έκταση της τραγωδίας από την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, αφιερώνοντας το σημερινό, συκλονιστικό τους πρωτοσέλιδο σε χίλια θύματα της Covid-19.

Καθώς τα θύματα του κορωνοϊού πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ , σχεδόν πέντε μήνες μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στη χώρα, το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των ΝΥΤ με τίτλο «Οι θάνατοι των ΗΠΑ κοντά σε 100.000, μια απίστευτη απώλεια» αντιπροσωπεύει μόλις το 1% των θυμάτων.

 

Κάθε ένα από τα ονόματα συνοδεύεται από ένα σύντομο επικήδειο με την ηλικία τους, την πόλη και την πολιτεία, όπου ζούσαν και σύντομα στοιχεία για τις ζωές τους, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι αναγνώστες ότι τα αναφερόμενα στο πρωτοσέλιδο θύματα του κορωνοϊού, αλλά και τα εκατοντάδες χιλιάδες άλλα ανά την υφήλιο, δεν είναι απλώς ονόματα ή αριθμοί, αλλά άνθρωποι…

«Κανένας άλλος δεν μαγείρευε πατάτες με κρέμα ή τηγανητό καλαμπόκι όπως αυτή», αναφέρουν για παράδειγμα για την 85χρονη Τζουν Μπέβερλι Χιλ από το Σακραμέντο. Ο 56χρονος Ορλάντο Μονκάδα από το Μπρόνξβιλ «ήλθε από το Περού κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο». Ένας 25χρονος από το Μίσιγκαν ονόματι Μπάσεϊ Οφιόνγκ «έβλεπε τους φίλους του στις χειρότερες στιγμές τους, αλλά τους έβγαζε πάντα τον καλύτερο εαυτό τους». «Δεν ήταν απλά ονόματα σε μια λίστα. Ήμασταν εμείς», αναφέρει ο υπότιτλος των Νew York Times.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search