ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αλλοι 919 θάνατοι στις ΗΠΑ- Φόβοι για αναζωπύρωση λόγω των διαδηλώσεων

Τους 107.000 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού ξεπέρασαν οι ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο. Αλλες 919 ανθρώπινες απώλειες καταμέτρησε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ως τις 03:30 ώρα Ελλάδας, με το σύνολο να φτάνει τις 107.099, την ώρα που τα κρούσματα στην χώρα έχουν φτάσει τα 1.851.530. Αν και η πανδημία επιβραδύνθηκε στη χώρα, επαγγελματίες της υγείας ανησυχούν για τον κίνδυνο να υπάρξει αναζωπύρωση τις επόμενες εβδομάδες λόγω των μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας που σημειώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πάρει μέρος μαζικά στις πορείες και τις διαδηλώσεις σε πάνω από 140 πόλεις των ΗΠΑ που πυροδότησε ο θάνατος του 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στην Μινεάπολις.

Κορωνοϊός: Το Μεξικό ξεπέρασε τους 1.000 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Αυξάνονται ραγδαία τα θύματα του κορωνοϊού στο Μεξικό, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το 24ωρο καταγράφηκαν 1.092 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς και 3.912 νέα κρούσματα, αριθμοί που αποτελούν θλιβερό ρεκόρ από την ημέρα που ξεκίνησε η εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα.

Πλέον, το σύνολο ανέρχεται σε 11.729 θανάτους και 101.238 κρούσματα, με τον αριθμό των θανάτων το τελευταίο 24ωρο, να είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ. Αξιωματούχοι έχουν τονίσει μάλιστα, ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πιθανότατα πολλαπλάσιος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα μέχρι στιγμής.

 Χειροτερεύουν τα πράγματα στην Βραζιλία- Νέο θλιβερό ρεκόρ με 1.349 θανάτους

Δεν έχει τελειωμό η τραγωδία με τα θύματα εξαιτίας του κορωνοϊού στην Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν άλλοι 1.349 θάνατοι, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ. Με την πανδημία να δείχνει πως δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, το σύνολο των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 32.548, χίλια περίπου λιγότερα από αυτά της Ιταλίας που βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, σε απολογισμό ανθρώπινων απωλειών.

Η Βραζιλία καταγράφει επίσης 584.016 επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν άλλα 28.633. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων ασθενών εξαιτίας της πανδημίας είχε σημειωθεί μόλις την προηγουμένη ημέρα και ήταν 1.262.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search