ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 160.000 κρούσματα κορωνοϊού κάθε μέρα εδώ και μία εβδομάδα!

Συγκεκριμένα η αύξηση από χθες έως σήμερα το απόγευμα στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) είχε φτάσει τα 114. Ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πρόσφατα βήματα χαλάρωσης συνδέονται με αυτή την αύξηση. 

Αντί αυτού, ο ίδιος παρέπεμψε σε τοπικές συστάδες κρουσμάτων στις οποίες, όπως σημείωσε, υπήρξε “γρήγορη αντίδραση” των υπηρεσιών, με τους εντοπισμούς να γίνονται στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, όπου εκεί και μόνον καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα 60 νέες περιπτώσεις, που σημαίνει ποσοστό αύξησης 2,4%, τη στιγμή που σε ομοσπονδιακό επίπεδο η ημερήσια αύξηση, από χθες έως σήμερα, ήταν στο 0,6%.

Εξαιτίας αυτής της σημαντικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων σε αυτή την περιφέρεια, ο κυβερνήτης της ‘Ανω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ ανακοίνωσε απόψε το τοπικό άμεσο κλείσιμο σχολείων σε πέντε περιοχές του κρατιδίου.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο “βήμα ανοίγματος” στην Αυστρία, που ισχύει από σήμερα, 1η Ιουλίου, και προβλέπει επιπλέον χαλαρώσεις των μέτρων στην εστίαση, στον αθλητισμό και στις εκδηλώσεις, φαίνεται να συνοδεύεται από αριθμούς που δεν είχαν καταγραφεί στη χώρα εδώ και καιρό, δηλαδή τέτοια ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων που ξεπερνούσε τα 100, υπήρξε μόνον τον περασμένο Απρίλιο.

Αν και αυτοί οι αριθμοί αποτελούν στιγμιαία εικόνα της κατάστασης, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνουν μία ελαφρά τάση αύξησης των κρουσμάτων ήδη από το Σαββατοκύριακο, αύξηση που εμφανίστηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο και στον αριθμό των νοσούντων, που είναι σήμερα 677, επίσης κατά σχεδόν 100 περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα, με τον έως τώρα υψηλότερο αριθμό (600) μέσα στον Ιούνιο, να έχει καταγραφεί προχθές Δευτέρα.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο, που απόψε είναι 74 και από αυτούς οι εννέα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι θάνατοι στη χώρα από κορονοϊό έχουν φτάσει τους 680, έχουν συνολικά καταγραφεί 17.825 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν διενεργηθεί 620.866 διαγνωστικά τεστ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search