ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί στόκαραν τόνους χρυσού υπό το φόβο της φτωχοποίησης λόγω κορωνοϊού

Ενας από τους φόβους που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού αφορούσε την πιθανή φτωχοποίηση του κόσμου λόγω μιας εκτεταμένης κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), οι Γερμανοί αγόρασαν ασυνήθιστα πολύ χρυσό κατά το πρώτο εξάμηνο του 202.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο αγόρασαν ράβδους και νομίσματα συνολικού βάρους 83,5 τόνων. Πρόκειται για μια αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αντίθετα, σε διεθνές επίπεδο, η ζήτηση για χρυσό με τη μορφή ράβδων και νομισμάτων μειώθηκε, όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Πέμπτη (30/07) και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 17% σε σχεδόν 400 τόνους. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, υπάρχει μια «σαφής διαφοροποίηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης»: οι πωλήσεις μειώθηκαν στις περισσότερες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και αυξήθηκαν στη Δύση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αβεβαιότητες στις αγορές που προκαλούνται από την πανδημία, ο χρυσός θεωρείται μια ασφαλής επένδυση. Πριν από λίγες ημέρες, η τιμή έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 1.944,71 $ ανά ουγγιά. Μια ουγγιά είναι 31,1035 γραμμάρια.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ο Τάιλερ Μάκμπεθ για να δώσει το παρόν στην αυριανή ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search