ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολυσύχναστες περιοχές στο Παρίσι

Οι αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, στις πολυσύχναστες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας από την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφει αύξηση.

Το μέτρο αφορά τους πολίτες ηλικίας από 11 ετών και άνω, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια του Παρισιού.

Οι ζώνες όπου οι μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται θα αξιολογούνται σε τακτική βάση, σύμφωνα με την περιφέρεια.

«Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι από τα μέσα Ιουλίου ο ιός κυκλοφορεί εκ νέου ενεργότερα στην περιοχή», τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου που δεν αναφέρει ακριβώς τις περιοχές τις οποίες αφορά το μέτρο.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας).

Το ποσοστό των θετικών τεστ έφθασε σήμερα, όπως σημειώνουν οι αρχές, στο 2,4% στην Ιλ ντε Φρανς (το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του) έναντι 1,6% κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο.

«Η επίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική στους πολίτες μεταξύ 20-30 ετών. Είναι επίσης μεγαλύτερη στο Παρίσι και στους νομούς Σεν Σαν Ντενί, Βαλ ντε Μαρν, Οτ ντε Σεν, όπως και σε ορισμένες κοινότητες του Βαλ ντ’ Ουάζ», διευκρινίζεται.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Αθηνών ο αντιεξουσιαστής από την Πάτρα ο οποίος είχε συλληφθεί προ ημερών με την κατηγορία της συμμετοχής του σε τρομοκρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 7π.μ. Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἀλεξιωτίσσης. Τιμή εἰς τόν Ἐθνομάρτυρα Ἱερέα Γεώργιο, τόν σφαγιασθέντα ὑπό τῶν Τούρκων ἐν ὣρᾳ τῆς Θείας Λειτουρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι στην οδό Ιωνίας στην Πάτρα. Δίκυκλο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το μηχανάκι να βρεθεί πάνω στο καπό του ΙΧ. Τραυματίστ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 7π.μ. Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἀλεξιωτίσσης. Τιμή εἰς τόν Ἐθνομάρτυρα Ἱερέα Γεώργιο, τόν σφαγιασθέντα ὑπό τῶν Τούρκων ἐν ὣρᾳ τῆς Θείας Λειτουργίας, τήν Κυριακή τῶ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
Image
Image

Search