ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Το BBC απαγορεύει στο προσωπικό του να πάει σε Gay Pride

Οι δημοσιογράφοι του BBC ανακοίνωσαν ότι οι νέοι κανόνες για την αμεροληψία ενδέχεται να μην τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν ΛΟΑΤΚΙ+ πορείες Υπερηφάνειας, ακόμη και χωρίς τη δημοσιογραφική ιδιότητα, σε περίπτωση που η παρουσία τους θεωρηθεί ένδειξη πολιτικής κατεύθυνσης. Ο γενικός διευθυντής του BBC, Tim Davie, παρουσίασε αυτούς τους ακατανόητους κανόνες την Πέμπτη, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την αντίληψη του κοινού ότι το BBC είναι ένα αμερόληπτο μέσο, μετά από μακροχρόνια κριτική που ασκείται από τα δεξιά μέσα ενημέρωσης σχετικά με φερόμενη μεροληψία του προσωπικού της εταιρείας σε συγκεκριμένα θέματα. Εκτός από τις αυστηρές νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Davie εισήγαγε την απαγόρευση των δημοσιογράφων του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού να συμμετέχουν σε "δημόσιες διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις για αμφιλεγόμενα ζητήματα".

 

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι "απαιτείται κρίση ως προς τα ζητήματα που είναι αμφιλεγόμενα σε σχέση με πορείες ή διαδηλώσεις", αν και οι περισσότερες πορείες είναι αμφισβητούμενες σε κάποιο βαθμό. Δημοσιογράφοι του BBC σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν στον Guardian ότι οι διευθυντές τους είχαν ενημερώσει ότι ενώ οι πορείες Υπερηφάνειας δεν αναφέρονται συγκεκριμένα από τις οδηγίες, οι δημοσιογράφοι θα σταματήσουν να πηγαίνουν λόγω των νέων κανόνων. Πηγές του BBC δεν το αμφισβήτησαν, αλλά δήλωσαν ότι η ερμηνεία των κανόνων θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών διευθυντών. Τόνισαν δε ότι δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση στις πορείες Υπερηφάνειας στους κανόνες, αλλά ουσιαστικά υπονοείται. Οι υπάλληλοι του BBC που δεν εργάζονται στα τμήματα ειδήσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημόσιες πορείες και διαδηλώσεις.

 

Να σημειωθεί, ότι εκτός των Pride, σύμφωνα με τους νέους κανόνες και οι πορείες για το Black Lives Matter θα είναι απαγορευμένες για το προσωπικό των ειδήσεων, ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης / AstraZeneca θα υποβληθεί σε μια νέα παγκόσμια δοκιμή καθώς επικριτές αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό ότι θα μπορούσε να προστατεύσει έως και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας ενημερώνει τα εξής: Επιτυχή κατάληξη είχε η κοινή επιστολή του Δήμαρχου Δυτικής Αχαΐας  κ. Σπύρου Μυλωνά και του Αντιπερεφερειάρχη κ. Χαράλαμπου Μπονάνου. Χθ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έκκληση για τήρηση των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού απηύθυνε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Μάριος Λαζανάς, δίνοντας παράλληλα και μία . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανάγκη να υποχωρήσει γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς σε lockdown ή σε απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για κοινωνικούς και οικον . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας ενημερώνει τα εξής: Επιτυχή κατάληξη είχε η κοινή επιστολή του Δήμαρχου Δυτικής Αχαΐας  κ. Σπύρου Μυλωνά και του Αντιπερεφερειάρχη κ. Χαράλαμπου Μπονάνου. Χθες ο ΕΟΔΥ επικοινώνη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ακόμη κρούσματα σε υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ θέτουν εκ νέου σε συναγερμό το εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης αλλά και τη διεύθυνση του καταστήματος.  Πρόκειται για θετικά βε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανά
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search