ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανοσία της αγέλης σταματά τον κορωνοϊό

Μικρή βοήθεια βλέπει από την ανοσία της αγέλης στη μάχη της Σουηδίας κατά του νέου κορωνοϊού ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας και αρχιτέκτονας της αμφιλεγόμενης στρατηγικής της Άντερς Τέγκνλ.

«Το θέμα της ανοσίας της αγέλης είναι δύσκολο», δήλωσε προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανοσία του πληθυσμού στον ιό επιβραδύνει τις μολύνσεις σε αυτή την φάση.

Οι πολίτες της Σουηδίας έχουν εκτεθεί περισσότερο στον ιό συγκριτικά με τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες. Μάλιστα ένας στους τρεις Σουηδούς που υποβάλλεται σε τεστ αντισωμάτων ανιχνεύεται με αντισώματα κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις. Αυτό ήρθε έπειτα από την γνωστή απόφαση της Σουηδίας να μην επιβάλλει κάποιου είδους lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας αλλά να στηριχθεί στην οικειοθελή συμμόρφωση των πολιτών της στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Τέγκνλ έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η ανοσία της αγέλης είναι δύσκολο να μετρηθεί.

Η Σουηδία «νοσεί»

Παρόλα αυτά οι αρχές της χώρας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν αποτελεί στόχο της Σουηδίας η επίτευξη της ανοσίας της αγέλης. Η έκθεση όμως του πληθυσμού της χώρας στον ιό μπορεί να «τεστάρει» τη θεωρία.

Σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΑΣΑ, η Σουηδία εμφανίζεται ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία- μετρώντας τα ποσοστά θνητότητας και τον αριθμό συνολικών κρουσμάτων. Ήταν επίσης η πιο αργή χώρα στη συγκράτηση των μολύνσεων.

Η Σουηδία πρόσφατα αναγκάστηκε να αναθεωρήσει κάπως την στρατηγικής της κατά της πανδημίας, απόφαση στην οποία οδήγησαν τα υψηλά ημερήσια κρούσματα που έφτασαν τις 7.000. Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας κίνηση νωρίτερα μέσα στο μήνα απαγόρευσε την συνάθροιση πάνω από οκτώ ατόμων σε δημόσια μέρη. Παράλληλα η πώληση αλκοολούχων ποτών επιτρέπεται μέχρι τις 22:00.

Μάλιστα ο Σουηδός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα την προηγούμενη Κυριακή παρακάλεσε τους πολίτες να κάνουν περισσότερα. «Η υγεία και οι ζωές των ανθρώπων διατρέχουν ακόμα κίνδυνο,, και ο κίνδυνος αυξάνεται», υπογράμμισε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search