ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρος παρουσίασαν λίστα με κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Στον επικείμενο νέο κύκλο των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αναφέρεται εκτενές άρθρο του Bloomberg, το οποίο, επικαλούμενο ανώτερη διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες, αποκάλυψε ότι Λευκωσία, Αθήνα και Παρίσι παρουσίασαν από κοινού μέσα στην εβδομάδα μία λίστα με νέες κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρο [με συνδρομή] που υπογράφει ο Σελκάν Χακάογλου, η λίστα περιλαμβάνει ονόματα Τούρκων αξιωματούχων, στους οποίους οι τρεις χώρες θα ήθελαν να επιβληθούν κυρώσεις, με φόντο τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοικτά των κυπριακών ακτών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η «μαύρη λίστα» περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής, μόνο δύο άτομα και δεν έχει απτές συνέπειες για την τουρκική οικονομία. Κατά την ίδια διπλωματική πηγή, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα ξεκινήσουν να συζητούν για τις επιπρόσθετες λίστες κυρώσεων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, δεν αποσαφηνιστεί προσώρας, εάν αυτή πίεση προς την Τουρκία θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με προγενέστερες προσπάθειες.

Την ίδια στιγμή, το Bloomberg εκτιμά ότι δύο νομοσχέδια που έχει υποβάλει προς ψήφιση η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή, η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια από τα 6, καθώς και η αγορά 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, «θα εξοργίσουν την Άγκυρα».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη σπιράλ για . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εφθασε η ώρα της κρίσης για την πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώνεται σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 ευρώ, και θα αρχίσει να . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search