ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα πρώτα διατάγματα που θα υπογράψει ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει σειρά διαταγμάτων από την Τετάρτη, πρώτη ημέρα της προεδρίας του, με πρώτο εκείνο που θα ρυθμίζει την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ανακοίνωσε σήμερα ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν.

Η επιλογή των προεδρικών διαταγμάτων για την επιβολή των πρώτων μέτρων αυτών θα απαλλάξει τον νέο πρόεδρο από την υποχρέωση να περάσει τις ρυθμίσεις από το Κονγκρέσο και κυρίως από την Γερουσία, η οποία είναι πιθανόν να πρέπει να αφοσιωθεί στην διαδικασία παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλη ρύθμιση που θα διευθετηθεί μέσω διατάγματος είναι η άρση της απαγόρευσης εισόδου στο αμερικανικό έδαφος σε πολίτες πολλών, στην πλειονότητά τους μουσουλμανικών, χωρών. Η επιβολή της απαγόρευσης αυτής ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο 2017.

Ο νέος προσωπάρχης δήλωσε ότι τα διατάγματα θα αφορούν τις τέσσερις προτεραιότητες της προεδρίας Μπάιντεν, την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής, την οικονομική ανάκαμψη και τον αγώνα για κοινωνική και φυλετική δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά την επιδημία, ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκδώσει διάταγμα καθιστώντας υποχρεωτική της χρήση της μάσκας στους χώρους που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς και στις μετακινήσεις μεταξύ πολιτειών, πράγμα που αρνήθηκε να κάνει ο Τραμπ.

Σε οικονομικό επίπεδο, ο Τζο Μπάιντεν προβλέπει επίσης να παρατείνει το μορατόριουμ των εξώσεων και των κατασχέσεων στέγης που συνδέονται με την κρίση της πανδημίας.

Ο Ρον Κλάιν αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ο νέος πρόεδρος θα εκδώσει μία σειρά διατάγματα κατά τις πρώτες δέκα ημέρες της θητείας του, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

«Αυτά τα μέτρα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια Αμερικανών που υποφέρουν από τις κρίσεις αυτές», εξηγεί ο νέος προσωπάρχης. «Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπάιντεν να ενεργήσει, όχι μόνο για να επανορθώσει τις σοβαρότερες ζημίες της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά επίσης για να επιτρέψει στην χώρα να προχωρήσει μπροστά»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search