ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Νέα πειραματική στρατηγική για την καταπολέμηση του CoViD-19 στην Lombardia

Μέχρι πρότινος, η γενική εντολή αντιμετώπισης σχεδόν παγκοσμίως για την πανδημία ήταν το καθολικό κλείσιμο για μερικές μέρες μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, κάτι που όμως έπληξε βαθύτατα την οικονομία αλλά κυρίως και την ψυχολογία των ανθρώπων. Με την εμφάνιση των εμβολίων, θεςεωρήθηκαν ως το ιδανικό όπλο για την καταπολέμηση του CoViD-19. 

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας της Brescia παρουσιάζεται από πολλούς ειδικούς ως τρίτο κύμα της πανδημίας και γι αυτό οι αρχές έσπευσαν σε τοπικά ήμι-lockdown. Την Τετάρτη ο Υπεύθυνος της Εμβολιαστικής Καμπάνιας για την Περιφέρεια της Lombardia κ. Guido Bertolaso ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Το σχέδιο προβλέπει τον εμβολιασμό 24.000 ανθρώπων μέχρι το τέλος της εβδομάδας μόνο στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη. Ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο θα επικεντρωθεί κυρίως σε χωριά στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών της Brescia και του Bergamo. Συγκεκριμένα, απόλυτη προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοικοι ηλικίας 60 εως 79 χρονών σε 14 δήμους του Bergamo και 8 της Brescia. 

 

Σκοπός είναι η δημιουργία μιας ‘υγειονομικής ζώνης’ μεταξύ των δύο επαρχιών για την αποτροπή της διάδοσης του ιού. 

 

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τα περιφερειακά αποθέματα εμβολίων θα διοχετευτούν στις προαναφερόμενες περιοχές της Lombardia. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Bertolaso, αυτή η στρατηγική άμεσης επέμβασης θα μειώσει σημαντικά την διαθεσιμότητα του ελάχιστου stock εμβολίων που ορίζει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο και ανέρχεται στο 30% του χορηγούμενου συνόλου, αλλά η υγειονομική κρίση απαιτεί άμεση δράση.    

 

Να υπενθυμίσουμε πως η περιοχή μεταξύ Brescia και Bergamo δεν είναι η μόνη κόκκινη περιοχή στην περιφέρεια της Lombardia στις οποίες έχει επιταχυνθεί η εμβολιακή εκστρατεία. Στον δήμο του Bollate, βόρεια του Milano, ήδη ξεκίνησε ο εμβολιασμός των άνω των 80 ετών, αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού φαίνεται τα σχολεία να αποτελούν hot spot στην προκειμένη περίπτωση. Προβλέπεται επίσης και ο εμβολιασμός στον ‘κόκκινο’ δήμο του Viggiù, το οποίο και συνορεύει με την Ελβετία, και γι αυτό θα εμβολιαστούν όσοι εργάζονται εκτός συνόρων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν σήμερα οι παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και την εταιρεία.   Η . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ωστόσο αποκάλυψε, ότι προς το παρόν, οι κρατήσεις είναι χαμηλά όμως, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην Πάτρα κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθεί αύριο, ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά την Πάτρα μέσα σε μι . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

   Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δίνει στη δημοσιότητα σειρά οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο αποτυπώνονται οι υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις της πόλης μας για τα 20 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας (Ιταλία).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας άνδρας, (Έλληνας) διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής: Την ώρα που η περιοχή μα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search