ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι νεκροί του κορονοϊού παγκοσμίως

Πάνω από 3 εκατομμύρια είναι πλέον οι νεκροί από κορονοϊό σε όλο τον κόσμο. Το ένα εκατομμύριο εντοπίζονται στην Ευρώπη. Κάθε μέρα, πεθαίνουν κατά μέσο όρο 12.000 άνθρωποι, εξαιτίας του νέου ιού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημιου Johns Hopkins, οι περισσότεροι θάνατοι (566.224) έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθεί η Βραζιλία, με 368.749 θανάτους και το Μεξικό με 211.693.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πιο πληγείσα χώρα της Ευρώπης με 127.225 νεκρούς και σήμερα καταγράφει περίπου 30 νέους θανάτους ημερησίως έπειτα από την κορύφωση στο τέλος Ιανουαρίου όπου καθημερινά οι νεκροί στην χώρα ξεπερνούσαν τους 1.200.

Οι θάνατοι από Covid-19 ακολουθούν αυξητική πορεία αυτό το μήνα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η πανδημία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Τα κρούσματα Covid-19 έχουν φτάσει τα 140 εκατομμύρια παγκοσμίως και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη δεν υπάρξουν ενδείξεις ύφεσης. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφονταν κατά μεσο όρο 720.000 νέα περιστατικά ημερησίως.

CNN, ΑΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Της κακομοίρας έγινε χθες το βράδυ στην Κ. Αχαϊα καθώς ο Σύλλογος των τσιγγάνων της περιοχής γιόρταζε τον προστάτη του Αγιο Ταξιάρχη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιουνίου 2021 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων, δημόσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική επίπτωση. Ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, Κώστας Σβόλης και Ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα ένα ιστιοφόρο περίπου 15 μ. πιάνει φωτιά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευκάδας.      Ο μοναδικός επιβαίνων εκπέμπει sos και αμέσως κινητοποιείται Λιμενικό και πυ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search