ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνονται οι φωτιές στην Αυστραλία, τέσσερις οι νεκροί

 Σε τέσσερις ανεβάζει νεότερος απολογισμός τους νεκρούς από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

 

Ένα πτώμα βρέθηκε κοντά στην πόλη Κέμπσι, στην επαρχία της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε μια από τις πολλές περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές σε εκτάσεις με θάμνους ή χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα εκτιμάται πως είναι ένας 58χρονος, ο οποίος ζούσε σε ένα προχειροφτιαγμένο κτίσμα στην περιοχή και αγνοείτο από την Παρασκευή.

 

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία, την περιοχή η οποία επλήγη σκληρότερα από τις πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την ξηρότητα της βλάστησης, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

 

Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί και πάνω από δέκα εκατομμύρια στρέμματα βλάστησης έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια.

 

Τέτοιες πυρκαγιές καταγράφονται σχεδόν κάθε χρόνο στην Αυστραλία από την άνοιξη ως τα τέλη του καλοκαιριού στο θερινό ημισφαίριο, όμως φέτος, η περίοδος των πυρκαγιών άρχισε πάρα πολύ πρόωρα και με τρομακτική σφοδρότητα. Αυτή ενδέχεται να εξελιχθεί σε μια από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχει βιώσει ποτέ η Αυστραλία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search