ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Το Instagram βάζει «στοπ» στις φωτογραφίες με photoshop

Μία σημαντική αλλαγή αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στο Instagram, η οποία θα δημιουργήσει προβληματισμό σε έναν σεβαστό αριθμό χρηστών.

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εφάρμοσε πρόσφατα ένα νέο χαρακτηριστικό, που... μαρτυρά τις ψεύτικες φωτογραφίες. Έτσι, θα μπλοκάρεται κάθε φωτογραφία που έχει photoshop.

Πάντως, ήδη υπάρχουν αυτοί που βάζουν το ερώτημα εάν το σύστημα πηγαίνει πολύ μακριά και καθιστά πιο δύσκολο να μοιράζονται και να βλέπουν οι χρήστες του Instagram ορισμένους τύπους φωτογραφίας

Αυτός που ξεκίνησε να «σκαλίζει» την ιστορία είναι ο φωτογράφος, Τόμπι Χάριμαν (Toby Harriman), ο οποίος έπεσε πάνω σε μία εικόνα με την προειδοποίηση false information. Αφού πάτησε επάνω της, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάτι που έχει να κάνει με προπαγάνδα και ήταν απλώς μερικά βουνά στα οποία είχε γίνει επεξεργασία και είχαν χρωματιστεί, με έναν άνδρα να τα κοιτάει.

Η συγκεκριμένη εικόνα είχε καταγγελθεί ως ψεύτικη σε fact cheking site, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο αλγόριθμος του Instagram.

Εκπρόσωπος της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα petapixel.com, επισήμανε ότι χρησιμοποιείται «ένας συνδυασμός από ανατροφοδότηση και την τεχνολογία μας», προκειμένου να προσδιοριστεί ποιες φωτογραφίες θα μεταβιβαστούν σε ανεξάρτητους ελεγκτές. «Εάν αυτοί διαπιστώσουν ότι μια εικόνα είναι ψεύτικη, θα υπάρχει ένα προειδοποιητικό μήνυμα προτού να τη δει κάποιος».

Αυτοί που θα έχουν τις μεγαλύτερες ανησυχίες από όλο αυτό, είναι οι influencers, οι οποίοι πληρώνονται για να διαφημίσουν προϊόντα.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα theverge.com, «πονοκέφαλος» έχει δημιουργηθεί και στις τάξεις των καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν θα μπορούν να διαχειρίζονται όπως θα ήθελαν τη δουλειά τους. Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα ο λογαριασμός κάποιου εξ αυτών να χαρακτηριστεί από κάποιον που συχνά εξαπλώνει ψευδείς πληροφορίες -ασχέτως εάν αυτό γίνεται σκόπιμα ή μη- με αποτέλεσμα να τους δημιουργεί περίπλοκα ζητήματα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

  Την ώρα που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο και τα σενάρια για νέο lockdown βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι νέες εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν.   Σε σταθμούς του μετρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ύπαρξη συμφωνίας για την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τα πάντα να είναι έτοιμα. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που ήταν να γίνει 24 και 25 Σεπτεμβρίου, λόγω κρούσματος κορoναϊού σε υπάλληλο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με τον ε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Θέατρο του Αιγίου Γεώργιος Παππάς και ώρα 20:00, θα λάβει χώρα ο θεατρικός μονόλογος «Η πόρνη από πάνω», το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιαν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας, μια από τις πιο επεισοδιακές συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα αντιεξουσιαστών, που διαδήλωναν για την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τα Δημοτικά Σχολεία της Κ. Αχαΐας (1ο, 2ο και 3ο) ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.Κ. Αχαΐας (Δήμος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search