ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Το Instagram βάζει «στοπ» στις φωτογραφίες με photoshop

Μία σημαντική αλλαγή αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στο Instagram, η οποία θα δημιουργήσει προβληματισμό σε έναν σεβαστό αριθμό χρηστών.

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εφάρμοσε πρόσφατα ένα νέο χαρακτηριστικό, που... μαρτυρά τις ψεύτικες φωτογραφίες. Έτσι, θα μπλοκάρεται κάθε φωτογραφία που έχει photoshop.

Πάντως, ήδη υπάρχουν αυτοί που βάζουν το ερώτημα εάν το σύστημα πηγαίνει πολύ μακριά και καθιστά πιο δύσκολο να μοιράζονται και να βλέπουν οι χρήστες του Instagram ορισμένους τύπους φωτογραφίας

Αυτός που ξεκίνησε να «σκαλίζει» την ιστορία είναι ο φωτογράφος, Τόμπι Χάριμαν (Toby Harriman), ο οποίος έπεσε πάνω σε μία εικόνα με την προειδοποίηση false information. Αφού πάτησε επάνω της, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάτι που έχει να κάνει με προπαγάνδα και ήταν απλώς μερικά βουνά στα οποία είχε γίνει επεξεργασία και είχαν χρωματιστεί, με έναν άνδρα να τα κοιτάει.

Η συγκεκριμένη εικόνα είχε καταγγελθεί ως ψεύτικη σε fact cheking site, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο αλγόριθμος του Instagram.

Εκπρόσωπος της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα petapixel.com, επισήμανε ότι χρησιμοποιείται «ένας συνδυασμός από ανατροφοδότηση και την τεχνολογία μας», προκειμένου να προσδιοριστεί ποιες φωτογραφίες θα μεταβιβαστούν σε ανεξάρτητους ελεγκτές. «Εάν αυτοί διαπιστώσουν ότι μια εικόνα είναι ψεύτικη, θα υπάρχει ένα προειδοποιητικό μήνυμα προτού να τη δει κάποιος».

Αυτοί που θα έχουν τις μεγαλύτερες ανησυχίες από όλο αυτό, είναι οι influencers, οι οποίοι πληρώνονται για να διαφημίσουν προϊόντα.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα theverge.com, «πονοκέφαλος» έχει δημιουργηθεί και στις τάξεις των καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν θα μπορούν να διαχειρίζονται όπως θα ήθελαν τη δουλειά τους. Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα ο λογαριασμός κάποιου εξ αυτών να χαρακτηριστεί από κάποιον που συχνά εξαπλώνει ψευδείς πληροφορίες -ασχέτως εάν αυτό γίνεται σκόπιμα ή μη- με αποτέλεσμα να τους δημιουργεί περίπλοκα ζητήματα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Για την επιδημία του νέου κορωνοϊού και πότε αναμένεται να καταλαγιάσει ο ιός μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Παθολογίας, Αθανάσιος Δημόπουλος.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 «Σοβαρούς κλόουν!» θα συναντήσετε περπατώντας στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και συγκεκριμένα στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30. Πρό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου  συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Διοίκησης Παναγιώτης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο Μιχάλης Βασιλάκης, μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ισότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου  συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ο Μιχάλης Βασιλάκης, μαχητικός και ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ισότητα, για τη δημοκρατί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση της απώλειας του Μιχάλη Βασιλάκη. Παρακολουθήσαμε τον αγώνα που έδινε τις τελευταίες ημέρες. Όπως οι περισσότεροι αγώνες που έδωσε στη ζωή του, ήταν άνισος. Παρό
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search